Ekonomi

Terör Mağduru Çiftçilere Devletten Destek Müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da yaptığı konuşmasında, doğu ve güneydoğu bölgelerinde terörden zarar görenlere destek verileceğini, o bölgelere yönelik yatırım planları yapılacağını açıkladı.

Terörden zarar gören çiftçiler için devlet harekete geçti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, doğu ve güneydoğu bölgelerinde meydana gelen hasarların telafisi için çalışmalar başlatılması talimatı verdi. Yapılacak çalışmalar yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı.

Çiftçilere destek projesi ilk önce Ardaha ve Kars’da yeni hayvan merkezleri kurularak başlayacak. Doğu anadolu bölgesi başta olmak üzere buzağı yetiştirici bölgeler ilan edilecek. Büyükbaş hayvanların yanı sıra küçükbaş hayvanlar için de hayvan merkezleri kurulması planları yapılıyor.

PKK tehdidi nedeniyle kullanılamayan yayla, mera gibi yerlerin yeniden ıslah edilmesi için çalışmalar yapılacak. Çiftçilerin hayvan üretim maaliyetlerinde tasarruf etmeleri sağlanacak.

Bu bölgelerde kaçak elektrik kullanılması nedeniyle meydana gelen aşırı su tüketimine de biz çözüm bulunacak. Tarımda damla sulama yönteminin yaygınlaşması için çalışmalar yapılacak.

Ziraat Fakülteleri, terör mağduru bölgelerde hayvancılığın geliştirilmesi ve tarımın daha sağlıklı yapılabilmesi için destek verecek.

Kamupersoneli.net