Ekonomi

Terör Olayları Nedeniyle Kredi Borçları Ertelendi

Bilindiği gibi Hatay ve Kilis’te terör olayları devam ediyor. Konuyla alakalı olarak yapılan açıklamada;  esnafların ve çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nden aldıkarı kredi borçlarının bir yıl süreyle ertlendiği açıklandı. Kredi Borçları ertlemesinden yüzde 30 oranında zarar görenlerin kapsama alınacağı ifade edildi.

Terör örgütü PKK/YPG tarafından Hatay ve Kilis’e atılan füzelerin yanı sıra bölgede yaşanan terör olayları hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada yüzde 30 oranında zarar göre esnaf ve çiftçilerin kredi borçlarının bir yıl erteleneceği ifade edildi.

YÜZDE 30 ZARAR GÖRENLERİ KAPSAYACAK

İllerde bulunan hasar tespit komisyonları çiftçilerin hasarlarını tespit edecek. Bununla ebraber ürünleri, varlıkları, seraları ve tesisleri en az yüzde 30 oranında zarar görenlerin ve hasar tespit komisyonu tarafından belirlenen çiftçilerin banka ve TKK tarafından kullandırılan vadesi gelmemiş olan vadesinden itibaren 90 günlük süre içerisinde olan düşük faizli kredi kullandırılmasına yönelik olan borçların bir yıl süre ile ertlendiği açıklandı. 

Hayvansal varlıkları, seraları, ürünleri zarar gören kişiler iki ay içerisinde Ziraat Bankasına ve Tarım Kredi Kooperatifi’ne yazılı olarak müracaat edebilecekler. 

Ayrıca ertelenen borçlar için herhangi bir faiz uygulaması yapılmayacak. Banka ve Tarım Kredi Kooperatifi birinyi yıl için faizsiz erteleme yapan kişilere birden fazla taksit belirleyebilecekler. Aynı şekilde o bölge içerisinde hasar gören sanatkarların ve esnafların borçları ertlendi. Bu durumda zarar gören esnaf ve sanatkarlar iki ay içerisinde Ziraat Bankasına başvuru yaparak borçlarını erteleyebilecekler. 

Kamupersoneli.net I ANKARA