Ekonomi

TESK Başkanı'ndan Vergi ve Prim Barışı Talebi

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni bir vergi ve prim barışına ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bunun için devlet, birikmiş alacakları yeniden yapılandırmalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.


Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomide hızlı yol almak ve bu konudaki paketlerin başarıya ulaşması adına gerçekleştirilecek yeni bir vergi ve prim barışının ekonominin çarklarını döndüreceğini belirtti.

Esnafın uzun zamandır vergisini ve sosyal güvenlik primini ödeyemediğini aktaran Palandöken, “Yeni bir vergi ve prim barışına ihtiyaç var. Bunun için primini peşin ve zamanında ödeyene getirilen yüzde 5’lik indirimin yanı sıra devlet, birikmiş alacakları yeniden yapılandırmalıdır.” ifadesini kullandı.

6111 Sayılı Yasa ile 26 milyar 400 milyon lira vergi ve prim, 6552 Sayılı Yasa ile de 9 milyar 700 milyon liralık vergi geliri elde edildiğini vurgulayan Palandöken, böylece devletin 36 milyar 100 milyon lira gelir sağladığını kaydetti.

Palandöken, kamuya borçları her geçen gün artan esnafın yeni bir yapılandırmayla borcunu ödeyerek devletin sosyal imkanlarından faydalanmak istediğini bildirdi.

Kamunun birikmiş alacaklarının tahsili için yapılandırmanın şart olduğuna işaret eden Palandöken  açıklamasında, “Yüksek olan sigorta primlerinin aşağı çekilmesi için de çalışma yapılmalıdır. Aksi halde bu borçlar hep birikir ve esnafımız bu rakamların altından kalkamaz.” ifadelerine yer verdi.

AA
Kamupersoneli.net