Ekonomi

THY'den TSK'ya Geçen Pilotlara Her Yıl Bir Maaş İkramiye Ödemesi Yapılacak!

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen Pilotlukta Zorunlu Hizmet Çalıştayının THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’nın katılımıyla düzenlendiği belirtildi.

Çalıştayda ise sivil havacılıkta görevli asker kökenli pilotların Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) dönmesine yönelik uygulamaların görüşüldüğü ifade edildi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı çalıştay’da yaptığı açıklamasında ise TSK bünyesindeki görevlerine dönecek pilotların maddi ile manevi kayıplarının en az indirilmesi adına destek vereceklerini söyledi.

Ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstikbal Göklerdedir sözünün takipçisi olunduğunu vurguladığı açıklamasında ise;

“Vatan savunması için ne gerekiyorsa eksiksiz yapmak bizim için şereftir.

Hiç tereddüt etmeyin, hiç çekinmeyin; biz bayrak taşıyıcı olarak Peygamber ocağına geri dönen her pilotumuzun destekçisi olmaya devam edeceğiz.” dedi.

THY’DEN TSK’YA GEÇEN PİLOTLARA HER YIL BİR MAAŞ İKRAMİYE

Aycı, TSK’ya dönüşü sonrasında bazı durumlarda kayıp yaşayacağı endişesine kapılan pilotlar hakkında açıklama yaptı ve destek vereceklerini ifade ederek;

“Türk askerini Bosna’dan Somali’ye, Afganistan’dan Çanakkale’ye nerede gördüysek gururlanarak heyecanlandık. Sizler de bizim gurur kaynağımızsınız.

TSK’ya dönecek olan THY pilot ve ailelerinin yatarak tedavi masraflarının şirketimiz tarafından karşılanması talimatını verdim.

Bu süreçte yeni evine taşınmak için masrafta bulunacak pilotlarımıza 10 bin lira taşınma desteği ödemesi yapacağız ve çalışan eşinizin iş durumu etkilenirse ortaklığımız bünyesinde veya iş birliği yaptığımız diğer şirketlerde istihdam sağlamak için elimizden gelen her şeyi yaparız.

Maddi olarak da destekçiniziz. TSK bünyesine katılacak her pilotumuza her yıl bir maaş ikramiye vereceğiz.” dedi.