Ekonomi

Ticaret Bakanı Tüfenkçi FETÖ Bağlantılı Şirketler Hakkında Net Konuştu

  Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) destek veren şirketlerin üzerine gitmeye devam edeceklerini belirterek, “Asla intikam duygusuyla hareket etmiyoruz. Hukuk, adalet çerçevesinde hareket ediyoruz ve şirketlerden çok şirket sahiplerinin cezalandırılması noktasında gayret gösteriyoruz. Biliyoruz ki o şirketler esasında bu ülkenin değerleri, milli varlıkları.” dedi.

Tüfenkci, Malatya’da gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti’nin 15. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

“Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yi “Erdemliler Hareketi” olarak kurduğunu belirten Tüfenkci, “AK Parti, geldiği nokta itibarıyla birçok kumpaslara, darbe girişimlerine, vesayet odaklarının müdahalelerine rağmen 15 yıldır dimdik ayakta. Milletiyle bütünleşerek, milletinin istikamet çizdiği çizgide yürümeye devam etti ve girdiği bütün seçimlerde Allah’a hamdolsun başarıyla çıktı. Liderini Cumhurbaşkanı yaptı.” diye konuştu.

– “Mesele millete hizmet”

Tüfenkci, AK Parti’de meselenin koltuk değil millete hizmet olduğunu, genel başkan değişimlerinin de sancısız şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Milletiyle bütünleşen AK Parti, Türkiye’yi yurt dışında yönetilen bir ülke konumundan yöneten bir ülke konumuna getirdi. Birçok baskıya maruz kalmasına rağmen Gezi eylemi, 28 Şubat, AK Parti’nin kapatılma davası, e-muhtıra gibi ve 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü tarafından darbe girişimiyle karşı karşıya kalan bir hükümetin, iktidarın mensubu bir partiydi. Ama millet kendine, iradesine yapılan darbe girişimini hep beraber önledi ve 15 Temmuz 15. yaşında yeni bir milat olarak tarihe geçti. AK Parti’nin bundan sonraki siyasetini ve politikalarını 15 Temmuz’dan sonra olarak da esasında değerlendirmek lazım. 15 Temmuz’a kadar AK Parti’ye oy verenlerin partisiydi ve onları talepleri noktasında daha aktif siyaset izliyordu. 15 Temmuz’dan sonra bütün Türkiye’nin partisi olarak taleplerine koşan, daha kucaklayıcı ve uzlaşmacı parti olarak, toplumun her kesimiyle diyaloğunu sürdüren ama milletle gönül bağını koparmayan bir AK Parti olarak inşallah nice 15 yılları hep beraber görmüş olacağız.”

Partilerinin bugünlere gelmesini sağlayanlara teşekkür eden Tüfenkci, bir bütün olarak millete hizmetkarlıklarının devam edeceğini dile getirdi.

– “Asla intikam duygusuyla hareket etmiyoruz”

Tüfenkci, FETÖ’ye yönelik soruşturmalara ilişkin bir gazetecinin sorusuna, şu yanıtı verdi:

“17-25 Aralık’tan sonra Cumhurbaşkanı’mızın, ‘Yardımlarınızı kesin, paralarınızı bankalarından çekin, yardım kuruluşlarıyla, derneklerle irtibatınızı kesin, çocuklarınızı okullarından alın’ dedikten sonra hala bu yapı içerisinde faaliyet gösteren şirketler varsa o şirketlerin üzerine elbette ki gideceğiz. Bireysel olarak da şirket sahipleri cezalarını hukuk, adalet karşında hesap verecek. Asla intikam duygusuyla hareket etmiyoruz. Hukuk, adalet çerçevesinde hareket ediyoruz ve şirketlerden çok şirket sahiplerinin cezalandırılması noktasında gayret gösteriyoruz. Biliyoruz ki o şirketler esasında bu ülkenin değerleri, milli varlıkları. Dolayısıyla şirketler noktasında suçun göbeğinde olanlar, FETÖ’ye para transferi yapan, kara parasını aklayanlar hariç diğer suça bulaşmamış normal ticaretini yapan şirketlerin rahat olması gerekir. Bankaların da bunu fırsat bilerek şu veya bu nedenle o şirketleri karalamamalı ve batırmamalı. Varsa oradaki hissedar olanlar onlar cezasını çekip hisselerine de el konulmalıdır. Şirketler noktasında cumhuriyet savcılığı, Adalet Bakanlığımız, emniyetimiz bu terör örgütünün her kesiminde yuvalananların açığa çıkarılması ve millet önünde hesap verebilmesi için var gücüyle çalışmaktadır.”

Bakan Tüfenkci, bir gazetecinin torba yasayla ilgili sorusuna ise “Komisyondan geçti, önümüzdeki hafta Meclis tatil olmadan önce bu düzenlemeler, Başbakan’ımızın verdiği müjdeler teker teker hayata geçecek. Özellikle şoför esnafın umutla beklediği ÖTV indirimi ve Bağ-Kur primlerinde de peşinde indirim sağlanması önümüzdeki hafta içerisinde Meclis’ten geçerek yasalaşacak.” yanıtını verdi.

AA
Kamupersoneli.net