Ekonomi

TİM Ağustos Ayı İhracat Rakamlarını Açıkladı

Ağustos ayı ihracat rakamları verilerini Giresun’da açıklayan Büyükekşi, ağustos ayı ihracat verilerini değerlendirirken gururla birlikte umutlu olduklarını belirtti.

Büyükekşi, “TİM rakamlarında mücevher haricindeki altın ihracatı yer almıyor. Dolayısıyla açıklamış olduğumuz rakamlar ile TÜİK’in altın dahil rakamları farklılık gösteriyor.” dedi.

Giresun’da yeni ürün fındık ihracatı sezonunu Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İlyas Edip Sevinç ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Haydar Gören ile birlikte açan Büyükekşi, Giresun’un ihracatında fındık ve hazır giyim sektörünün önemli olduğunu vurguladı.

Büyükekşi, dünya fındık üretimi ve ihracatının dörtte üçünü Türkiye’nin gerçekleştirdiğini de dile getirdi.

Giresun’un 2015’te 192 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini, 2002 yılından bu yana ihracatını tam 3 katına çıkardığını hatırlatan Büyükekşi, şunları kaydetti:

“2023 hedeflerimiz doğrultusunda katma değeri yüksek ürünlere odaklanmalıyız. Ar-Ge faaliyetlerini yoğunlaştırmalı, yenilikçi faaliyetlere yönelmeli, ürünlerimizi tasarım ve marka ile daha değerli hale getirmeliyiz. Kalıcı ve sürdürülebilir ihracat artışını ancak bu şekilde sağlayabiliriz.”

Türkiye ekonomisinin sağlam makro ekonomik temelleri ve hükümetin gerekli tüm tedbirleri almasıyla temmuz ayında yaşanan hain terörist girişimden etkilenmediklerini hatırlatan Büyükekşi, bugün sorunsuz işleyen dinamik bir ekonomiye sahip olduklarını söyledi.

Büyükekşi, “Güçlenen siyasi istikrarımız ve milletimizin desteği ile artık daha güçlüyüz. Bölgesel riskleri azaltmak amacıyla hükümetimiz tarafından ihracatımızı artırmaya yönelik atılan tüm adımları büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Kamupersoneli.net – AA