Ekonomi

TOBB'dan Bankalara İndirim Çağrısı! Bankalar Faiz İndirimi Yapacak Mı?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun (PPK) toplantısında politika faizini 425 baz puan indirmesi hakkında açıklamada bulundu.

Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamasında Merkez Bankasının enflasyonda yaşanan düşüş ve küresel piyasalarda yaşanan olumlu likidite görünümlerinin dikkate alındığını ifade ederek politika faiz oranında indirime gittiğini belirtti.

Para Politikası Kurulu’nun bir sonraki toplantısının Eylül ayında yapılacağını ifade eden Hisarcıoğlu, bu nedenle 2 aylık faiz indirimini önden yüklemeli yaptığının anlaşıldığını dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, faiz indirimi konusunda bankalara çağrıda bulundu ve istihdam ile yaratımın olumlu olacağını belirterek;

“Dolayısıyla şimdi sıra bankalarda. Onlara çağrıda bulunuyorum. Bankaların da ellerini taşın altına koymasını ve bu indirimi kredi faizlerine bir an önce yansıtmalarını bekliyoruz.

Böylece faiz indiriminin etkisi reel sektörümüze ve ekonominin geneline yansıyacak, iç piyasa hareketlenecek, istihdam ve yatırım tüm bunlardan olumlu etkilenecektir.” dedi.