Ekonomi

TOBB ve TÜRMOB'dan Ramazan Bayramı Mesajları

 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bayramların, Türk Milleti’nin bugün her günkünden daha çok ihtiyaç duyduğu millet olma şuurunun şekillendiği ve kuvvetlendiği günler olmasını dilediğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda; sevgi, saygı, barış, kenetlenme ve dayanışma gibi insanı insan yapan asil değerleri yüceltmek için bayramların en güzel fırsat olduğunu ifade etti. 

Ramazan ayının ardından gelen bayramın sevinçlerin arttığı, kırgınlık ve dargınlıkların son bulduğu çok önemli günleri ihtiva ettiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Güzel olan; kavgalar, savaşlar olmadan, barış içerisinde, birbirimizi anlayarak ve saygı duyarak yaşayabilmektir. 

Bu çerçevede milli ve dini duygularımızın, inançlarımızın, örf ve adetlerimizin uygulanıp sergilendiği bayramlarımızın, bugün her günkünden daha çok ihtiyacımız olan, millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günler olmasını diliyorum. 

Türk iş dünyası adına, Ramazan Bayramının, büyük milletimize, İslam alemine ve bütün insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum. Bayramımız kutlu olsun.” 

– TÜRMOB Genel Başkanı Sanlı 

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da hoşgörü, bereket, affetme ve sabır ayı olan Ramazan’ın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Buna karşın ülkede yaşanan terör olayları nedeniyle içlerindeki burukluğu atamadıklarını belirten Sanlı, “Gerçekleşen nefret dolu bu saldırılar nedeniyle büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Şiddet ve terör olayları artık tüm dünyayı ilgilendiren uluslararası bir sorun halinde gündemimizde yer almaktadır. Hiçbir sorunun çözümü asla şiddet olmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bayramların; milli ve manevi duyguların tazelendiği, dostluk ve kardeşliğin yaygınlaştığı, umutların yeşerdiği, sevinç ve coşkunun doruğa çıktığı müstesna günler olduğuna dikkati çeken Sanlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Malumdur ki insanları ayrışmaya, kavgaya, savaşa sürükleyenler değil, barışa, dostluğa ve kardeşliğe kavuşturanlar iyi anılır. Ülkemiz kaynaklarının adil paylaşıldığı, kimsenin yoksulluk ve sefalet içinde olmadığı, üretimin tüketimden fazla olduğu, emeğin değer bulduğu, hak, hukuk, adalet ve eşitliğin sağlandığı, güvenlik kaygısı ve gelecek endişesinin taşınmadığı, terör ve şiddetin son bulduğu, herkesin birlik ve beraberlik içinde yaşadığı mutlu bayramlar temenni ediyorum. 

Bu vesileyle, tüm meslektaşlarımızın ve ailelerinin, vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutlar, ülkemize ve insanlığa esenlikler getirmesini dilerim.” 

AA
Kamupersoneli.net