Ekonomi

TOKİ'den Şehit Aileleri ve Gaziler İçin Faizsiz Konut Kredisi Kampanyası

TOKİ’den şehit ailelerine ve Gazi’lere yönelik faizsiz kredi imkanı. TOKİ yeni projesi ile şehit ailelerini ve Gazileri ev sahibi yapmayı planlıyor. İşte detaylar. 

Başbakanlık TOKİ şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetim kişileri ev sahibi yapmak için çalışma başlattı. Şehit aileleri ve gazilerimiz için 552 milyon TL değerinde faizsiz konut kredisi imkânı sağlayan TOKİ bin 577 adet konut verdi.

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada ülkemiz için canlarını feda eden şehirlerimizin aileleri ve gazilerimize olan minnet borcumuzu ödemiz gerektiğinin altını çizdi. Toplam 18 bin 675 şehit ailesi, harp ve vazife malulü ile dul ve yetimlere sunulan faizsiz konut kredisi kapsamında 552 milyon TL değerinde konut kredisi sağlandı. Bu kredi ile bin 577 adet konut teslim edildi.


TOKİ tarafından sağlanan Kredi kapsamında alınabilecek evler için herhangi bir kısıtlama ya da herhangi bir şart öne sürülmüyor. İstenilen yerde ve istenilen büyüklükte konut edinme fırsatı var. Kredinin geri ödenmesi ise hak sahibinin aldığı her türlü maaşın dörtte birinin her ay SGK tarafından kesilmesi sonucu yapılır. Kredi vadesi ise borcun bu kesinti ile bitmesi olarak belirlenmiş. Ayrıca bu krediye herhangi bir faiz uygulaması yapılmıyor. Bu şekilde şehit ailelerine ve Gazilere ev imkânı sağlanacak.

Kampanyadan Faydalanma Şartları ve Başvuru


Bu imkândan yararlanmak için projenin bulunduğu il sınırları ya da ilçe sınırları içinde en az 3 yıl boyunca ikamet etmiş olması ya da il nüfusuna kayıtlı olma şartı aranıyor. Ayrıca başvuru tarihinde başvuru yapan kişinin 25 yaşını doldurmuş olması şartı da aranmaktadır. Şehit aileleri ve harp ve vazife malulleri hak sahipliği belgesi ile başvurularını yapabiliyor.

Son dakika haberleri, kamu haberleri, memur haberleri, gündem haberleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini akipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum

  1. gzilerden başvuru yapılırken çekiliş ücreti ve peşinat alınıyormu?