Ekonomi

TOKİ Kayaşehir 605 Konut İçin Yapılan Başvuru Sayısı Belli Oldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İstanbul Kayaşehir’de orta gelir katmanı için satışa sunulan 605 sosyal konuta kaç başvuru yapıldığını açıkladı. Buna göre TOKİ Kayaşehir için 16 bin 946 başvurunun yapıldığını ifade eden TOKİ Başkanı Ergün Turan açıklamalarında bu talebin ‘sektörde kriz var’ diyenlere en iyi cevap olduğunu ifade etti.

16 BİN BAŞVURU YAPILDI

Konu ile ilgili olarak TOKİ Başkanı Ergün Turan yazılı bir açıklama yaptı. Ergün turan yaptığı yazılı açıklamasında satışların azaldığı bir ortamda vatandaşların gösterdiği yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını vurguladı. Ayrıca Ergün Turan gösterilen yoğun ilginin sektör için yol gösterici bir durum olduğuna dikkat çekerek İstanbul Kayaşehir’de orta gelir katmanı için satışa sunulan 605 sosyal konut için 16 bin 946 başvurunun yapıldığını vurguladı.

TALEP 5 – 10 KAT ARTTI

TOKİ Başkanı Ergün Turan sosyal konut üretimi yaptıklarından dolayı vatandaşların kira öder gibi hatta kire bedelinden düşük bir bedel ödeyerek konut sahibi olabildiklerini ifade ederek konut talebinde bir azalmanın olmadığını tersine Türkiye’nin her yerinde 5-10 katı taleple karşılaşıldığını ifade etti. Ergün Turan açıklamalarının devamında bir yerde 300 konut yapılıyorsa 3 bin talebin geldiğini ifade etti.

KONUT YAPISINA GÖRE BAŞVURU SAYISI

TOKİ Kayaşehir 605 sosyal konut hakkında da bilgi veren Ergün Turan başvuruları tamamlanan 605 konutun 1+1’den 4+1’e, farklı kesimlerin ihtiyaç ve alım gücüne hitap edecek şekilde minimum maliyet ile bütçelendiğini belirtti ve 1+1 dairelere 1403, 2+1 dairelere 10 bin 211, 3+1 dairelere 4 bin 77 ve 4+1 dairelere 555 başvurunun yapıldığını aktardı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Engelli, Gazi ve Şehit ailelerine öncelik veriliyor helali boş olsun ama bunları rant olarak kullanalar var. Ev çıkan ailelerin %80’ni 25bin₺ – 150bin₺ arası komisyon karşılığı hakkını devrediyorlar bu hak mı sizce yorumu size bırakıyorum ?

  2. Bende 2+1 yazıldım ama ya çıkarsa nasıl ödeyeceğim onu düşünüyorum daha çıkmadan toki dar gelirlinin adını biliyor peşinatlar çok yüksek 27 yıldır ist. da kiradayım bu gidişle kiracı olmaya devam edeceğiz heralde