Ekonomi

TOKİ Ucuza Konut Satıyor ! 69 Bin Liraya Ev Sahibi Olun

Toplu Konut İdaresi tarafından çok önemli bir açıklama yapılarak birçok şehirde yeni konutların satışının başladığı, evlerin en ucuzunun 69 bin TL olduğu belirtildi. TOKİ tarafından yapılan açıklamada 1+1, 2+1 ve 3+1 evlerin satışlarının başladığı belirtilerek başvuru yapmak isteyenlere ilişkin şartlar belirtildi.

TOKİ Ucuza Konut Satıyor ! 69 Bin Liraya Ev Sahibi Olun

Vatandaşlar ev başvurularını Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden yapacaklar. 

ARANAN ŞARTLAR

Konu ile ilgili olarak vatandaşlarda aranan şartlar şöyle:

– T.C. vatandaşı olması,

– Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması,

– Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç)

TOKİ Ucuza Konut Satıyor ! 69 Bin Liraya Ev Sahibi Olun

– Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.

– Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500.00 TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500.00 TL olması gerekmektedir.)

Evlerin bulunduğu liste ve detaylar için TIKLAYIN.