Ekonomi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) 120 Bin Kişiye İstihdam Sağlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut yeni açıklamalarda bulundu ve 2019 yılı sonuna kadar Türkiye ekonomisine 16 milyarlık kaynak aktarılacağını ve bu sayede katkı vereceklerini belirtti.

TOKİ’DEN 120 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Sosyal konut projelerinin hiçbir kâr amacı olmadığını ifade eden Bulut açıklamasında ise istiham hakkında bu detayları paylaştı;

“Bu yıl tüm projeler için 16 milyar liralık kaynak oluşturduk ve yılın ilk 5 ayında 5 milyar lira hak ediş ödemesi yaptık.

Bakanlığımızın desteğiyle hayata geçirdiğimiz 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında inşaat çalışmaları sürüyor.

Mevcut 287 şantiyeye 140 yeni şantiye daha ekleyeceğiz, yaratılacak istihdamla yaklaşık 120 bin kişiye iş imkanı sunacağız.””

TOKİ Başkanı Bulut’un açıklamalarından diğer satır başları;

50 BİN SOSYAL KONUT PROJELERİ

“Kura çekimlerini 21 Ağustos’a kadar tamamlayacağız. Bugün itibariyle 34 projede 15 bin 125 konutun kura çekimi tamamladık.

18 projede 10 bin 271 konutun da ihalesi tamamlandı ve inşaatları başlama aşamasına geldi. 8 projede ise 1686 konutumuz ihale sürecine girdi.

TOKİ olarak, konut bölgeleri ve genel şehir planlarında, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda, mahalle kültürünü yaşatacak, vatandaşlarımızı tabiatla buluşturacak, aile, komşuluk ilişkilerini canlı tutacak yatay mimari anlayışıyla konutlar üreteceğiz.”

KENTSEL DÖNÜŞÜM

“Kentsel dönüşüm alanlarında toplumsal sorumluluk anlayışıyla çalışıyoruz. Hak sahibi olarak kabul edilen vatandaşların mağdur olmaması için büyük özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın rızası olmayan hiçbir kentsel dönüşüm projesine başlamayacağız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın her yıl 300 bin konutu dönüştürme hedefi var. Bunun yaklaşık 30-40 bini TOKİ tarafından yapılacak.

Bu doğrultuda 2019 yılı için 32 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesi hedefledik. Bu konutların projelerini de tamamlamak üzereyiz.”

MİLLET BAHÇELERİ

“İstanbul için ise 13 millet bahçesi projemiz var. Projelerimiz tamamlandığında İstanbul’a 12 milyon metrekarelik bir yeşil alan kazandıracağız.

Projelerimizin içerisinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, spor alanları, amfi, oyun alanları, otopark alanları, bitkisel peyzaj alanları ve millet kıraathaneleri bulunacak.”

Bir Yorum

  1. Kesinlikle inanmıyorum çünkü staj yapmak isteyen mimar kızıma dahi daha dilekçesi ulaşır ulaşmaz jet hızı ile ret kararı veren bu arpalık kurum hiç bir şekilde doğru isletilmedi. Yine birileri kollanacak birileri zengin edilecek

  2. Rabbim yolunuzu acsin bu ülkeye çok hizmet ettiniz halada ediyorsunuz hakkınızı ödeyemeyiz bu ülke kaustan kurtuldu öncesinde çok sıkıntılar çeken milletimiz sizin sayenizde desteğinizle kalkindi ayaklandı feraha kavuştu cok insan evsizdi evi oldu issizdi isi oldu okulsuzdu okulu oldu hastanesizdi hastanesi oldu yesil alanlara hasrettik copluk icindeydik millet bahceleri oldu hizmetlerinizin hangisini sayabiliriz Rabbim razı olsun bu millet sizin arkanızda arkandayız yürü yürü devletim

  3. Rabbim yolunuzu acsin bu ülkeye çok hizmet ettiniz halada ediyorsunuz hakkınızı ödeyemeyiz bu ülke kaustan kurtuldu öncesinde çok sıkıntılar çeken milletimiz sizin sayenizde desteğinizle kalkindi ayaklandı feraha kavuştu cok insan evsizdi evi oldu issizdi isi oldu okulsuzdu okulu oldu hastanesizdi hastanesi oldu yesil alanlara hasrettik copluk icindeydik millet bahceleri oldu hizmetlerinizin hangisini sayabiliriz Rabbim razı olsun bu millet sizin arkanızda arkandayız yürü yürü devletim

  4. İzmire yapılmuyor izmirin kemalpaşasına yapılıyor kayıt için gittigimizde 1 yıl orda oturmak gerekmiş ama izmir diye geçiyor ne yapmamız gerek kiada sürünüyoruz ltf cevap verirmisiniz tşk

  5. İzmire yapılmuyor izmirin kemalpaşasına yapılıyor kayıt için gittigimizde 1 yıl orda oturmak gerekmiş ama izmir diye geçiyor ne yapmamız gerek kiada sürünüyoruz ltf cevap verirmisiniz tşk

  6. Hiç inanmıyorum bu kaçıncı ama bunu cumhur başkanı bir el atsa çok iyi olur baştaki yetkililer hep kendi milletine torpil yapıp veriyor evi olanda aliyor çok kızıyorum Recep Tayyip Erdoğan başkanımız duysun bu yok işine bir el atsanız iyi olacak arastirilsin bunda ev cikanlarin hepsini evi arabası var benim hiç biseyim olamdidi halde çıkmıyor