Ekonomi

Toplu Sözleşme Görüşmesi Hakkında Kamu Çalışanlarına Enflasyon Zammı, 3600 Ek Gösterge ve Kadro Açıklaması!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Türk Eğitim-Sen Artvin Şubesinin Kafkasör Yaylası’nda düzenlenen 9. yıl sonu pikniğine katıldı ve orada açıklamalarda bulundu.

Sözleşmeli öğretmenlerin 4+2 görev süresinin 3+1 olarak düzenlenmesi hakkında yaptığı açıklamasında söz konusu düzenlemenin torba yasayla TBMM Genel Kurulundan da geçmesini talep ettiklerini vurguladu.

4/B’Lİ ÇALIŞANLARA KADRO

“Biz bu düşünceyle tüm sözleşmelilerin, 4B’lilerin kadroya geçirilmesini istiyoruz. 2011 yılında AK Parti Hükümeti bunu yapmıştı. O yıl 232 bin 4B’li kamu çalışanı kadroya geçirilmişti.

Sonradan tekrar sözleşmeli alımlar oldu. Biz 4B konusunu yargıya taşıdık. Umut ediyoruz ki yargı talebimiz konusunda karar verir ve bu sorunu kökten çözer.

Bu çözülene kadar şu anki 4B’li çalışanların sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz. Bu arkadaşlarımız mazeret tayin hakkından bile mahrumlar, büyük aile dramları yaşanıyor.

Ben biliyorum ki üçüz bebeklerini Ankara’da bırakıp Erzurum’da görev yapan meslektaşlarımız var. Devletimiz aile bütünlüğünü sağlamak zorundadır.

Bu yüzden tüm 4B’liler kadroya geçirilerek bu sorun kökten çözülmelidir.” dedi.

3600 EK GÖSTERGE

Geylan 3600 ek gösterge hakkında yaptığı açıklamasında ise;

“Bu adımı olumlu ama eksik adım olarak görüyoruz.” diyen Geylan, “4 meslek gurubuyla ilgili bir adım atılır da diğer meslek gurupları dışlanırsa, toplumda huzursuzluk oluşur.

Biz tüm kamu çalışanlarının ek gösterge oranlarının ihtiyaca ve beklentilere göre yeniden düzenlemesini talep ediyoruz.

Bu konuda Meclis’ten beklentimiz Cumhurbaşkanımızın verdiği sözün yerine getirilmesidir.” dedi.

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ ENFLASYON ZAMMI

Toplu sözleşme görüşmesi hakkında kamu çalışanlarının kayıp haklarının telafi edildiğini vurgulayan Geylan açıklamasında;

“Yaptığımız araştırmaya göre son bir yılda kamu çalışanlarının yüzde 9,5 gelir kaybı var.

Toplu sözleşmede kaybımızın giderilmesini ve kamu çalışanlarını enflasyon altında ezdirmeyecek ücret artışı talep ediyoruz.

Bu süreçte kamu çalışanlarının haklarının korunması adına ciddi dirayetli duruş ortaya konulacaktır, kamu çalışanlarımız rahat olsun.” dedi.

Bir Yorum

  1. aylardır buhaberleri okumaktan bıktık artık sizden çözüm bekliyoruz benim kızım 4bli torunum 3yıldırbabasından ayrı yvrum her gördüğüne baba diyor bunların günahını nasıl cekcesiniz bilmiyorum