Ekonomi

Torba Teklifi TBMM'de Kabul Edilerek Yasalaştı! Yurt Dışı Çıkış Harcına Zam Geldi

Ekonomi alanında önemli düzenlemeleri kapsayan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Bununla beraber şehir içi yolcu taşımacılığı yapan ve hasılatlarını elektronik ücret toplama sistemiyle gerçekleştiren mükellefler talepte bulunmaları durumunda gelir ve kurumlar vergisinin hesaplanmasında esas olan kazancı hakkında yeni yöntemden yararlanabilecekler.

Söz konusu mükelleflerin kazandığı hasılatın yüzde 10’u kazanç kabul edilecek gelir ya da kurumlar vergisi oranlarının uygulanacağı duyuruldu.

Ayrıca yurt dışı çıkış harcına zam yapıldı. 15 TL olan harç ücreti zamla beraber 50 TL oldu.

VARLIK BARIŞI UZATILDI

TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan torba teklifine göre varlık barışı süresi 2019 yılı sonuna kadar uzatıldı. Yurt dışında para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarını,

31 Aralık 2019’a kadar Türkiye’deki banka veya aracı kuruma bildiren gerçek ve tüzel kişiler, bunları serbestçe tasarruf edebilecekler.

YURT DIŞI HARCI ZAMLANDI

Düzenlemeyle beraber yurt dışına çıkış yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından çıkış başına alınan harç miktarı ise 15 TL’den 50 TL’ye çıktı.

Ayrıca söz konusu miktarın 3 katına kadar çıkarılması için Cumhurbaşkanına yetki verilmektedir.

Harcın çıkış başına Cumhurbaşkanınca 15 liradan düşük bir miktar belirlenmesi halinde belirlenen miktar Toplu Konut İdaresine aktarılacak, kalan miktar genel bütçeye gelir kaydedilecek.

Bir Yorum

  1. 15 tl Den 50 tl ye ne demek… yaaa 35 tl zam mı olur….

  2. Bide af meclise girse ve kabul olsa ne olir biran once hersey gibi afida cikartin Allah askina biran once ciksin af bu meclis tatile girmeden af ciksin