Ekonomi

Torba Yasayla Gençlere Çift Maaş Müjdesi!

1 Ocak 2018 ve 31 Aralık 2020 dönemi içerisinde işe yeni alınmış elemanlar için 12 ay süre ile gelir vergisi stopajları damga vergileri, sosyal güvenlik prim destekleri sağlanacak.

Ayrıca işe alınan elemanlar genç ve kadın olduğu süreçte ise 12 ayda 18 aya kadar uzatma yapılabilecek. İmalat sektöründeki ufak işletmelerde ve esnaflarda 2018’de uygulanmakla beraber 18 yaşından büyük ve 25 yaşından küçük en fazla 2 kişiye ilave istihdam sağlanması durumunda gelir vergisi stopajlar, SGK primleri asgaeri ücret üzerinden hesaplanarak 2 ayda bir destek olarak ödenecek.

Ölüm aylıkları alanların çocuklarının lise veya dengi olan okullarda eğitim hayatına devam etmesi durumunda 20 yaş, yükseköğrenim görmesi durumunda ise 25 yaşını doldurmayan öğrencilikleri devam eden hizmet akdine çalışmaları durumlarında ise ölüm aylıklarından yararlanabilecekleri ifade edildi.

Söz konusu alakalı olan kanunlara göre gelir veya aylık olarak bağlanan hak sahibi çocuklarda 18 yaş, lise veya dengi olan okullarda öğrenim görmeleri durumunda 20 yaş yükseköğrenim yapması durumunda ise 25 yaşını doldurmayanlardan kanun kapsamına göre sigortalı sayılacakları ödenmeye devam eden gelir ve aylıkların kesilmeleri gerekmeyecek.

Diğer yandan çalışmaları sebebiyle gelir veya aylıkları kesinti yaşanların ödemeleri yeniden başlatılacak ve geriye dönük herhangi bir ödemele yapılmayacak maaşların başlatılması için ise SGK’ya müracaat edilmesi gerekecek ve maaşları 1 Nisan 2018 tarihinden itibaren yeniden başlatılabilecek.

Kamupersoneli.net I ANKARA