Ekonomi

Trafik Sigortasında Flaş Gelişme ! Taksit Uygulaması Kaldırıldı !

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, AA muhabirine çeşitli açıklamalarda bulundu. Levent Küçük açıklamasında “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Primlerine İlişkin Genelgesi”ne göre, zorunlu trafik sigortalarına ilişkin bazı kararlar alındığını hatırlattı.

TRAFİK SİGORTASINDA TAKSİT UYGULAMASI KALKTI

TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük daha önceki serbest tarife döneminde yüksek oranda çıkan trafik sigorta primlerinde tavan fiyat uygulaması getirilmesiyle bu mağduriyetin ortadan kalktığını ancak tüketicilerin başka bir mağduriyetle karşı karşıya kaldığını vurguladı. Konu ile ilgili olarak TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük’ün açıklaması şöyle oldu;

“Fiyatların ucuzlaması, bir tavan fiyat getirilmesini olumlu karşılıyoruz ancak tüketicilerimizden yoğun bir şekilde bize ulaşan bir şikayet söz konusu. Tüketicilerimiz, daha önce trafik sigortası bedelini kredi kartıyla 3 veya 4 taksitte ödeyebilirken, şu an sigorta şirketlerinin kendi aralarında zımni bir anlaşma yaparak tek çekime döndüklerini öğrendik. Yani burada şirketlerin sigorta bedelinin tamamını tek çekimde almaları söz konusu. Bu da tüketicilerin ödeme gücü açısından mağduriyetler ortaya çıkarmaktadır.” 

MAĞDURİYETLER OLUŞTURACAK

TÜDER Genel Başkanı Levent Küçük tek çekim uygulamasının mağduriyetleri ortaya çıkaracağını ifade etti. Levent Küçük taraftan fiyatların ucuzlayıp tavan fiyat uygulamasına geçilirken, diğer taraftan şirketlerin “tek çekim” uygulamasının farklı bir mağduriyet oluşturacağını belirtti. Levent Küçük’ün konu ile ilgili olarak açıklaması şöyle oldu;

“Çünkü herkesin aile bütçesi veya kredi kartı ödemesi müsait olmayabilir. Trafik sigorta şirketlerini eski usul olduğu gibi taksit yapmaya davet ediyoruz. Sonuçta kredi kartı garanti alışverişidir. Kendilerini bu yönteme dönmeyi tavsiye ediyoruz. Tüketicilere avantaj sağlayalım derken şu an mağdur etmiş oluyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA