Ekonomi

Trafik Sigortasında Tek Fiyata Geçilebilir

Trafik sigortasında yapılan yeni iki düzenleme henüz gerçekleşmişken sorunun kalıcı çözümü için faha önce olduğu gibi tek fiyata geçiş çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

Hazine tarafından hazırlanan taslak meclisten geçmişti, yasalaşan taslak sigorta şirketlerinin maliyetlerini artıran kişilerin kusuru oranında tazminat ödemesini ve kazada ölenlerin yakınlarına ya da sakat kalanlara ödenin bedeli hesaplanırken tek bir hesap tablosu kullanımını yasalaştırmıştı. Son 1 senede %142 artarak aracı olan kişiler için inanılmaz bir maddi yük haline gelen trafik sigortasında şirketlerin indirim yapmak için şart koştuğu 2 madde hallolmuş oldu.Daha önceki haberlerimizde belirttiğimiz gibi geri kalan 2 madde hazine tarafından hukuken imkansız bulunduğu için torba yasaya eklenmedi. Son yapılan 2 düzenlemenin fiyatları aşağı çekmek için yetersiz olduğunu gören Hazine artık sabit bir fiyat belirleyip sigorta şirketlerini bu fiyattan sigorta yapmaları için zorlama maksatlı yeni bir düzenleme için çalışmalara başladı. Çalışmalar sonlanır meclisten geçerse artık sigorta şirketleri araç sigortası yaparken müşterilerine belirli bir fiyatın altında ya da belirlenen fiyatın üstünde sigorta yapamayacak.

Çalışmalardan sonuç alınmazsa b planınında hazır olduğu öğrenildi. Çalışmaların netice vermemesi halinde Devlet Sigortası seçeneği üzerinde duruluyor.  Yapılacak bir çalışma tarım sigortalarında yapılan gibi devlet devreye girerek fonu kendinde toplayacak ve hasar ödemelerini devlet yapacak. B planı gerçekleşirse sigorta şirketleri sadece trafik sigortası satışı için aracılık eden firmalar konumuna gelebilir. Düzenlemeler için Hazine çalışmaları devam ettiriyor. Kısa zamanda konu hakkında yeni ve güncel haberler gelebilir.

Kamupersoneli.net