Ekonomi

TÜM-İŞ başkanı Şahin'den flaş asgari ücret açıklaması!

TÜM-İŞ Konfederasyonu Olağan Genel Kurulu’nda yeniden seçim heyecanı yaşandı. Oylama sonucunda TÜM-İŞ Konfederasyonu Olağan Genel Kurulu’nda başkan 75 oy ile Mustafa Şahin oldu.

ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞANLAR HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

İşçilerin her zaman yanında olacaklarını dile getiren başkan Şahin, “Tarihte birçok hareket olmuştur, her hareketin bir lideri, her liderin de bir ekibi olmuştur. Fakat o ekip içerisinde şahsi ikbalini düşünenler, kendi menfaati için orada bulunanlar daha çok olmuştur. Herkese nasip olmamıştır doğrunun yanında yer alan bir ekip. Güçlü varken, ben doğrunun, haklının yanındayım. Orada kazanan varken, ben kazananın yanındayız demeyip ben haklının, doğrunun, dürüstün yanındayım diyen bir ekip herkese nasip olmamıştır. Bana bu gururu yaşattığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sendikamızı Anadolu’nun çeşitli illerine dağıttık, dağıtmaya da devam ediyoruz. 9 iş kolumuz kaldı. O 9 iş kolunda da oğlumuza kız arar gibi, kızımıza damat bakar gibi bakıp sendikacılar, adamlar bulacağız. Bulduktan sonra o işi yapacağız. Biz işçilere teklif ederken gelin bize üye olun değil, gelin bu beyaz sayfayı birlikte açalım. Türkiye’deki makus sendikacılık tarihini yenelim.” ifadelerini kullandı.

2020 YILI ASGARİ ÜCRET ZAMMI!

Ayrıca herkesin merakla beklediği asgari ücret zam oranı hakkında da açıklama yapan Şahin, “Asgari ücret tarifini kabul ettikten sonra bu ücretin 2 bin 300 lira veya 2 bin 400 lira olmasının arasında ne fark var. 100 lira eksik, 100 lira fazla hiçbir farkı yok. Yanlış olan, asgari ücret ismidir, miktarı değil. İşin azamisini yaptırdığınız işçiye ücretin asgarisini ödeyemezsiniz.” dedi.