Ekonomi

Türk Hava Yolları (THY) En Az 5 Bin TL Maaş İle 2 Bin 600 Personel Alımı Yapacak

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi daha önce yaptığı açıklamalarında 2019 yılı için personel alımı yapılacağını ifade etmişti.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Bilal ekşi yaptığı açıklamalarında bin pilot alımı yapılacağını bunun yanı sıra bin 600 kabin memuru alımı yapılacağını ifade etti. Bu kapsamda personel alımı ile işe alınacak olan personellere en az 5 bin TL maaş verilecektir. 

BİLAL EKŞİ’NİN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bilak Ekşi yaptığı açıkamalarında “Bize hizmet veren firmalar da özellikle İstanbul Havalimanı’nın mekansal büyüklüğüne bağlı olarak daha fazla eleman alıyorlar. İstanbul Havalimanı tüm fazlarıyla tamamlandığında 250 bine yakın personel çalışacak. Biz de doğal büyümemize bağlı olarak eleman alıyoruz. İstanbul Havalimanı’nda daha fazla büyürsek ki en büyük hedefimiz bu, daha fazla personele ihtiyacımız olacak.” ifadelerine yer verdi.

THY’nin Ankara’dan yurt dışında Roma, Londra, Bağdat ve Bakü’ye sefer yapması için bazı izinlerin alındığını, bazı izinler için de çalışmaların devam ettiğini belirten Ekşi, başkenti doğrudan yurt dışına bağlamak için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Bir Yorum