Ekonomi

Türk-İş Açıkladı: Dört Kişilik Bir Ailenin Açlık sınırı Belli Oldu

Söz konusu bununla alakalı olarak; Türk-İş’ten yapılan açıklamada, “Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 1,662 lira, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 5,416 lira oldu” ifadelerien yer verildi.

Ayrıca bu verilere göre geçen ay içerisinde açlık sınırının Bin 637 Türk Lirası, yoksulluk sınırın 5 Bin 331 Türk Lirası, geçen yıl Mart ayında açlık sınırın Bin 481 Türk Lirası ve yoksulluk sınırının ise 4 Bin 823 Türk Lirası üzerinde olduğu bilinmekteydi.

Bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyetinin 2 Bin 55 Türk Lirası olarak açıklandığı görüldü. 

Diğer yandan Türk-İş’ten bu konuyla alakalı olarak yapılan açıklamamada ise;

“Yaş-sebze fiyatlarındaki artışta, özellikle benzin ve motorine son dönemde gelen zammın etkisinin olduğu pazar esnafı tarafından ifade ediliyor. Geçtiğimiz ay 4.04 lira olan ortalama sebze-meyve fiyatı bu ay 4.40 lira olarak hesaplandı.

Sebze ortalama kilogram fiyatı geçen ay 4.17 lirayken, bu ay 4.58 liraya, geçen ay 3.67 lira olan meyve ortalama kilogram fiyatı bu ay 3.93 liraya yükseldi.” ifadelerine yer verildi.

Kamupersoneli.net I ANKARA