Ekonomi

Türk İş Açıkladı: Yoksulluk Sınırı 6 Bin 750 TL

Türk İş tarafından yoksulluk sınırına ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Söz konusu açıklamalarda Ankara’da hesaplanan gıda enflasyonunun Ağustos’ta bir önceki aya göre %0.8 azaldığı ifade edildi ve dört kişilik bir ailenin açlık ve yoksulluk sınırı belirtildi. Buna göre açlık sınırının 2,059 lira, yoksulluk sınırının ise 6,706 lira olduğu vurgulandı.

YOKSULLUK SINIRI 6 BİN 750 TL OLDU

Konu ile ilgili olarak geçen yılın aynı döneminde açlık sınırı 1,812 lira, yoksulluk sınırı ise 5,904 lira olmuştu. Ancak bu yıl Temmuz ayında ise açlık sınırı 2,075 lira, yoksulluk sınırı ise 6,760 TL olmuştu.

Türk İş tarafıdan yapılan açıklamada yılbaşına göre bekar bir çalışanın yaşama maliyetinin 148 TL artarak aylık net 2,541 TL olduğu vurguşandı. Konu hakkında açklamada “Mevcut asgari ücret değil bir ailenin bir kişinin bile geçimini karşılamaktan uzak kalmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Türk-İş verilerine göre Mayıs’ta 7.81 TL olan Temmuz’da 6.63’ye gerileyen sebze-meyve ortalama kilogram fiyatı Ağustos’ta 6.12 TL’ye geriledi. Geçen ay 5.82 TL olarak hesaplanan ortalama sebze kilogram fiyatı bu ay 5.38 TL’ye geriledi. Meyve ortalama kilogram fiyatı ise bu ay 6.92 TL olurken bu tutar geçen ay 7.58 TL olmuştu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sebze ve meyve fiyatları mutfak harcamasında bu ay da bir rahatlama sağladı ve diğer gıda fiyatlarındaki artışı kısmen karşıladı. Ancak pazar esnafı bu gerilemenin geçici olduğunu, tarlada ürünün azaldığını ve bu olumsuzluğun önümüzdeki ay fiyatlara yansıyacağını belirtti”

Bir Yorum

  1. Ne ima etmeye çalışıyor Türk iş 3+3 imza atan ben değilim insanalrin aklıyla dalga gemesin

  2. Yoksulluk sınırını açıklıyor. Ama toplu sözleşme yaparak tüm üyelerini yoksul bırakıyor. Temel tüketim ürünlerine Yıllık %30 üzerinde zam gelirken %3 lere imza atıyor. Cumhurbaşkanı ile görüşmese bunu da alamiyacakmis bir de böyle açıklama yapıyor. Kalsın %1 almasak da olur

  3. Bunu daha önce bilmiyormuydunuz ne yapıyosunuz hakikaten dalgamı geçiyorsunuz bu kadar insanın haklarını savunmadınız Allah bildiği gibi yapsın sizi

  4. Anlayın artık resmen açık açık bizimle dalga geçiyorlar, tek çalışanım 4 kişilik aileyim, perişan durumdayız, Allah'a hevale ediyorum

  5. Neden sözleşmelere imza atıyorsun. Greve gitsenize. İnsan oğlu insan