Ekonomi

Türk- İş Açlık ve Yoksulluk Sınırını Açıkladı! Açlık ve Yoksulluk Sınırı Ne Kadar?

Geçen yıl Ocak ayında açlık sınırı 1,615 lira, yoksulluk sınırı 5,262 lira; bir önceki ay ise açlık sınırı 1,941 lira, yoksulluk sınırı 6,323 liraydı.

“YÜRÜTÜLEN KAMPANYALAR FİYAT ARTIŞINI ÖNLEMEDİ”

Türk-İş açıklamasında “Gıda fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yürütülen kampanyalar, piyasaya yapılan müdahaleler çarşı-pazar ve marketlerdeki fiyat artışını önlemedi” denildi ve açıklama şöyle devam etti:

“Özellikle dar ve sabit gelirli kesimlerin harcamalarında ağırlıklı yer kaplayan gıda ürünlerindeki fiyat artışı çalışanların geçim şartlarını olumsuz etkilemeye devam etti.”

GIDA FİYATLARINDAKİ ARTIŞA DİKKAT ÇEKİLDİ

Raporda ortalama sebze kilogram fiyatının bir önceki aya göre yüzde 25.90 artışla 7.00 TL’ye yükselmesinin gıda fiyatlarının artışında etkili olduğuna dikkat çeken Türk-İş, “Hesaplamada fasulye, patlıcan, sivri biber gibi kilogram fiyatı 10 TL’nin üstünde olan sebzeler de dikkate alınmadı. Meyve çeşidindeki yedi ürün fiyatlarındaki azalma olumlu yansıdı. Buna rağmen geçen ay 5.22 TL olan ortalama yaş sebze-meyve fiyatı bu ay 6.22 TL olarak hesaplandı” görüşüne yer verildi.

TÜİK’in aylık enflasyon verilerini açıklama tarihinden önce açıklanan Türk-İş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Bir Yorum