Ekonomi

Türk-İş Başkanı Atalay ve Çalışma Bakanı Selçuk Arasında İlginç Diyalog! Mikrofon Açık Kalınca Gerçek Ortaya Çıktı

Hükümet ile Türk İş’in arasında gerçekleştirilen ve 200 bin kamu işçisinin yıllık zam ve haklarını kapsayan 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolünde Türkiye gündemini sarsan flaş bir olay yaşandı.

Düzenlenen görüşmeye Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın sözleri damga vurdu.

Açık mikrofonunu eliyle kapatan ancak diğer mikrofonların açık olduğunu fark etmeyen Atalay’ın, Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a yaklaşarak söylediği sözler şok etkisi yarattı.

HÜKÜMETİN TEKLİFİNİ AZ BULMUŞTU VE GREVE GİDİLECEKTİ

Hükümetin teklifini açıklayacağı günün birkaç gün öncesinde;

“Sözleşmenin masa başında bitmesini arzu ediyoruz. Ben bu yaştan sonra grev meraklısı değilim ama kanundan aldığımız yetkiyi kullanmaktan hiç çekinmeyiz, onu da yaparız.” ifadelerini kullanan Atalay’ın hükümetin teklifini kabul ettiği masada “işçi” kesiminden büyük tepki topladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü basın açıklamasında gündeme düştü.

Basın açıklamasının başlamasından dakikalar önce Türk- İş Başkanı Atalay’ın Bakan Selçuk’a söylediği söz mikrofonlarca kayda girdi.

Kendi mikrofonunu eliyle kapatan Türk-İş Başkanı Atalay, önlerinde duran ve kayıtta olan mikrofonları unuttu ve açıklamasında;

“Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle.” dediği görüldü.

Bir Yorum

  1. 696 KHK LI İŞÇİLER ENFLASYONA EZİLMİŞTİR.. 2018 ENFLASYONU YÜZDE 20 ÜSTÜNDE İKEN İŞÇİLERE 2021 E KADAR YÜZDE 4 HAKSIZLIKTIR.. 12 MİLYON EMEKLİYE VAR 3 MİLYON MEMURA VAR 200 BİN GERÇEK KAMU İŞÇİSİNE VAR 696 KHK LI 700 BİN KİŞİYE YOK !!! ADALET Mİ BU ?? HAK MI BU ??