Ekonomi

Türk İş Genel Başkanı Atalay’dan asgari ücret açıklaması!

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, yapmış olduğu açıklamasında asgari ücret görüşmelerinde önce işveren ve hükümetten rakam beklediklerinin altını çizerek, toplumun kabul edebileceği bir rakama imza atabileceklerini belirtti.

0x0-asgari-ucrete-350-tl-zam-mujdesi-var-mi-2021-yili-asgari-ucret-brut-ve-net-zam-ne-kadar-olacak-iste-tarih-1600069156703.jpg

40 YIL İÇİNDE SADECE 4 DEFA

Asgari cüretin 40 yıl içerisinde sadece 4 defa, işveren ve hükümet mutabakatıyla belirlendiğini söyleyen Atalay, günümüzde 7 milyon insanın geçimini bu ücretle sağlamaya çalıştığını ancak geçinemediğini belirtti.

GÖRÜŞMELERE DEVAM EDİLECEK

Hak – İş ve DİSK ile ilgili asgari ücret görüşmelerine devam edeceklerini belirten Başkan Ergün Atalay, umut ettikleri bir rakamın önüne gelmesini temenni ettiklerini söyledi.

0x0-asgari-ucrete-350-tl-zam-mujdesi-var-mi-2021-yili-asgari-ucret-brut-ve-net-zam-ne-kadar-olacak-iste-tarih-1600069153288-002.jpg

TOPLUMUN YÜZDE 40’I GÜZEL BİR HABER BEKLİYOR

Türk İş Başkanı Atalay, açıklamasında, TÜİK’in gıda harcamaları açısından belirgin bir açıklama yapması gerektiğini söyleyerek, şu açıklamayı kaydetti:

“TÜİK, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını açıklasın. Ona göre hareket ederiz. Toplumun yüzde 40’ı güzel bir haber bekliyor. Güzel haberlere toplumun bu dönemde daha çok ihtiyacı var. İnşallah, umut ettiğimiz bir rakam önümüze gelir, biz de masada imzalarız”