Ekonomi

Türk İş'ten Aytun Çıray'ın Asgari Ücret Açıklamasına Tepki

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar yapmış olduğu bir açıklama ile İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytın Çıray’ın asgari ücret konusunda yapmış olduğu açıklamalara sert tepki gösterdi. 

Aytun Çıray’ın işveren temsilcisi gibi davrandığını ifade eden Ramazan Ağır’ın açıklamaları şu yönde,

TÜRK İŞ’TEN AYTUN ÇIRAY’A ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay yapmış olduğu bir konuşmasında yaşanan ekonomik olaylar sonrasında asgari ücret konusunda bazı çağrılarda bulunmuştu. Asgari ücretin en az 2 bin TL olmasını dile getiren Ergün Atalay açıklamalarında ayrıca imkanı olan işverenler aralık ayını beklemeden asgari ücreti 2 bin lira yapsın, demişti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın asgari ücret konusunda yapmış olduğu bu çağrıya ise İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytın Çıray tepki göstererek şu ifadeleri paylaşmıştı. “İşçi haklarını korumak ve asgari ücretin artması için hükümetten değil, işverenden yardım istiyor. Bu yardımı da ‘çocuğunuzun başı için, iş yerinizin bereketi için’ gibi cümlelerle dilenir gibi yapıyor.” Aytun Çıray tarafından yapılan bu açıklamaya ise Türk İş’ten yanıt geldi.

TÜRK İŞ’TEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar konuya dair bir açıklamada bulunarak Aytun Çıray’ı eleştirdi. Ramazan Ağar açıklamalarında işçiler için yapılan bu çağrının Aytın Çıray tarafından siyaset malzemesi haline getirildiğini söyledi. “Çıray, yüz binlerce çalışanı ve ailesini ilgilendiren bu anlamlı çağrıyı siyaset malzemesine dönüştürdü. Adeta mal bulmuş mağribi gibi Türk-İş’i ve Genel Başkanımızı hedef alan ifadeler kullanan Çıray, ipe sapa gelmeyen açıklamalarıyla hem Türk-İş’in verdiği mücadeleye hem de asgari ücretli yüz binlerce çalışanın çıkarlarına gölge düşürdü.”

Ramazan Ağar açıklamalarında ayrıca Türk-İş’in 1 milyona ulaşan üye sayısıyla Türkiye’nin en büyük işçi konfederasyonu, 66 yıldır ise tüm çalışanların güvencesi olduğunu ifade ederek “İşverenlere çalışanlarına zam yapmaları çağrısında bulunduk ama karşılığında ses Aytun Çıray’dan geldi. Çıray’ı birçok partide yer alan hızlı bir siyasetçi olarak tanıyorduk ama işveren temsilcisi kimliğini de öğrenmiş olduk.” dedi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Hükümetin eteginin altina nasil saklandiginixida yazin sendikalar HAK İS TURK İS SIZDEN BİR CACIK OLMAZ

  2. Türkis hakıs sizden bi cacik olmaz siz hukumete yalakalik edersiniz anca