Ekonomi

Türk Lirası Tarihinde Bir İlki Gerçekleştirdi

Türk Lirası, 7 ay boyunca sürekli yükseliş göstererek 28 yıl boyunca koruduğu suskunluğunu bozdu ve tarihte bir ilke imza atmış oldu.

28 YIL ÖNCE YAŞANDI

Türk Lirası büyük bir başarıya imza atarak 2017 yılı Şubat- Ağustos ayları arasında sürekli yükseliş gösterdi. Bu 7 ay içerisinde Türk Lirası dolar karşısında yüzde 8,5 değer kazandı. Bu denli bir değer geçmiş yıllarda en yakın zaman olarak 28 yıl önce yaşandığı görülüyor. Doların son dönemlerde yaşanan siyasal olaylardan dolayı değer kaybetmesi Türk Lirasının değer kazanmasına neden oldu.

LİDERLERİN DÜELLOSU DOLARI ETKİLEDİ

Dolar geçtiğimiz günlerde yılın en düşük seviyelerine inerek 3.4 seviyesinin altına inmişti. Kuzey Kore ile ABD arasında yaşanan kriz doların değer kaybı yaşamasına neden oldu ve bu durumda Türk Lirası değeri arttı. Ekonomi uzmanları bu durumu ABD Merkez Bankasından müdahale gelektir diye yorumlarken şuan öyle bir durum olmadığı gözüküyor.

ABD MERKEZ BANKASI BAŞKANI’NIN İSTİFASI DOLARI GERİYE ÇEKTİ

Uzmanlar, Amerikan Merkez Bankası Başkan Yardımcısının şok bir şekilde görevi bırakmasının ve Başkanın da beş ay sonra görev süresinin dolacağını da hatırlatarak piyasalardaki bu belirsizliğin dolar fiyatlarına olumsuz etki edeceği yönünde hemfikirler. Gelişmekte olan ülkeler arasında olan ülkemizin bu krizi fırsata çevirdiğini söyleyen uzmanlar, Türkiye ekonomisinin artık devler ligine girmeye çok yakın olduğunu, doların değer kaybına karşın doğru bir politika izleyerek yaptığı bu haleyle Türk Lirasına değer kazandırarak gösterdiğini söylüyorlar.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA