Ekonomi

Türk Telekom'un Yılın İkinci Çeyreğindeki Karı Dudak Uçuklattı !

Türk Telekom, yılın ikinci çeyreğinde 890 milyon lira net kar elde etti. Bu sonuçla şirketin gelirleri yılın ilk yarısında 8,8 milyar lirayı aştı.

Türk Telekom tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada 2017 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarının açıklandığı ifade edildi. Ayrıca söz konusu açıklamada yer alan bilgiye göre, 2017’nin ilk altı ayında çift haneli büyüyen Türk Telekom, 8,8 milyar gelir elde ederken, yılın ilk üç ayında yüzde 13,3 büyüme ile 4,3 milyar lira gelir elde eden şirketin ikinci çeyrek geliri yüzde 14,2’lik büyüme ile 4,5 milyar liranın üzerine çıktı. 2008’deki halka arzdan bu yana en büyük gelir artışını yaşayan Türk Telekom’un ikinci çeyrek net karı da geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 katına çıktı. 2016 ikinci çeyreğinde 248 milyon lira net kar açıklayan şirketin 2017’nin aynı dönemindeki karı 890 milyon liraya yükseldi.

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany konu ile ilgili olarak da bir açıklama yaptı. Doany açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

HEDEF ÜSTÜNE ÇIKILDI

“Türk Telekom olarak iyi bir başlangıç yaptığımız 2017’deki güçlü büyümemizi sürdürüyoruz. İkinci çeyrekte de hedeflerimizin üstüne çıkarak olağanüstü operasyonel ve finansal sonuçlar elde ettik. 4,5 milyar liranın üzerinde gelir elde ettiğimiz ikinci çeyrekte net karımızı geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 katına çıkardık ve 890 milyon liraya yükselttik. Bu olağanüstü performans ve Türkiye ekonomisine olan inancımızın ışığında Türk Telekom olarak 2017 yılı için büyüme öngörülerimizi yukarı yönlü revize ettik. Grubumuz bünyesindeki tüm markaları tek çatı altında topladığımız marka birleşmesinin yarattığı sinerji ve verimlilik artışını da hesaba katarak, yıllık büyüme öngörümüzü yüzde 8-9 seviyesinden yüzde 10-11 seviyesine artırıyoruz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA