Ekonomi

Türkiye'de Bulunan Araç Sayısı Belli Oldu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’deki araç sayılarıyla ilgili soru önergesinde bulundu. Söz konusu önergeye Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan cevap geldi.

Bakan Lütfi Elvan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre, Türkiye’deki araç sayısının 22 milyon 849 bin 757 olduğu kaydedildi. Bu rakama göre, Türkiye’de her 3,64 kişiye bir araç düşüyor. 

Her 3,64 Kişiye Bir Araç

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ulaştırma ve haberleşme istatistikleri verilerine göre, Türkiye’de 2017 yılı Eylül ayı itibarıyla 11.846.085 adet otomobilin olduğu belirtildi. Sözcü’nün haberine göre, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 2017 yılı Eylül ayında toplam 21.940,757 adet araç bulunduğunu aktardı. Elvan bu rakamların, Türkiye’de ortalama 3,64 kişiye bir araç düştüğünü kaydetti.

En Fazla Otomobil Bulunan 10 İl

Bakan Elvan yapmış oluğu açıklamasında en fazla otomobil bulunan on ilin; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Konya, Adana, Mersin, Kayseri ve Kocaeli olduğunu belirtti. Elvan, otomobil sayısının en az olduğu ilin ise Hakkari olduğunu aktardı.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın açıklamış olduğu bilgiler doğrultusunda CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de çok sayıda aracın trafikte yer aldığını ve kent merkezlerinde trafik ve otopark sorununun önemli ölçüde arttığını belirtti. Büyük kentlerde trafiğin durma noktasına geldiğini belirten Gürer, özellikle iş dağılımlarında ciddi bir trafik yoğunlaşmasının olduğunu belirtti.

Kamupersoneli.net – ANKARA