Ekonomi

Türkiye Ekonomisi Hakkında Bakan Albayrak'tan Önemli Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Kuşak ve Yol Sanayi ve Ticaret Birliği’nin (BRICA) İstanbul Zirvesinde çeşitli açıklamalarda bulunarak Türkiye ekonomisi hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

BAKAN ALBAYRAK’IN AÇIKLAMALARI

Bakan Albayrak açıklamalarında bu konu hakkında Türkiye ekonomisinde ve finansal piyasalardaki dalgalanma sürecinin durduğunu Türk Lirası’nın Amerikan Doları karşısında yüzde 21 değer kazandığını belirtti.

2002 Kasım’dan beri kapsamlı altyapı hamlesinin girişime büyük bir avantaj sağladığını ifade eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak açıklamalarının devamında 2008 küresel finansal krizden beri 10 yıl geçtiğini 2010’den beri küresel ekonominin yavaş yavaş toplanmaya başladığını vurguladı. 

Ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamalarında Türk Lirasının dolar karşısında değer kazandığını da ifade ederek rasyonel ayakları yere basan ve iddialı bir program ortaya koyulduğunu ifade etti.

Bunun yanı sıra Bakan Albayrak açıklamalarında “Tedbirlerimizin hepsine olumlu reaksiyonlar aldık. Uluslararası piyasalarda Türkiye’nin risk priminde düşüş gördük. Bir ayda 200 baz puandan fazla iyileşme gördük.” ifadelerine yer vererek Türk Lirasının Amerikan Doları karşısında son bir ayda yüzde 21 değer kazandığını Hazine’nin iç borçlanmasının 200 baz puan gerileme yaşadığını vurguladı.

KAMUPERSONELİ.NET