Ekonomi

Türkiye Ekonomisi Yüzde 4 Büyüme Gösterdi

Türkiye Ekonomisi Yüzde 4 Büyüme Gösterdi

Türkiye ekonomisi, beklenenin aksine yüzde 4 büyüme göstererek 2015 yılını iyi kapattı. Tüm ekonomistler ve istatistikçiler tarafından bildirilen ekonomide küçülme ya da gerileme olacağı dönemleri üzerine diyaloglar da su altında kalmış oldu. Türkiye ekonomisi geçtiğimiz yıl itibariyle bir önceki yıla oranla yüzde 5 büyüme kat ederek, oldukça iyi konumlara ulaşmaya başladı.

Uzmanlar ve ekonomistlerin öngörülerinin de yanıldığı bir noktaya tekabül eden Türkiye ekonomisi, 2015 yılını karlı kapatarak sektörel ve finansal açıdan büyümeleri gerçekleştirdi.

Dış Ticarette Yolunda Gidiyor

Özellikle siyasi problemler ve terör faaliyetleri nedeniyle global anlamda ekonomilerde bir dalgalanmalar olsa da Türkiye; dış ticarette de iyi gidiyor. İşlerin yolunda gittiğini dile getiren uzmanlar; ekonominin beklentileri yıkarak düşünülen ve beklenenin aksine bir ilerleme ile yüzde 4 oranında artış gösterdiğini dile getiriyorlar. Bu noktada dış ticarette yolunda gidiyor demek mümkün.

Terör faaliyetleri en çok turizmi vurdu.

Ülkemizde yaşanan hain terör saldırıları en çok turizmi vurdu. Oteller de ve konaklama mekanlarının geçen yılın rezervasyon oranlarına göre % 15-20 oranında düşüş yaşadığını bildiren sektör çalışanları, turizme canlandırıcı etki edecek Dünya yıldızlarıyla projelerin yapılabileceği fikirlerini paylaşıyorlar. Ancak turizm dışında genel anlamda Türkiye ekonomisi yüzde 4 büyüme gösterdi.

kamupersoneli.net