Ekonomi

Türkiye İle Katar Arasında 15 Milyar Dolarlık Yatırım Anlaşması İmzalandı

Türkiye’nin ABD ile yaşadığı gerilim sonrası diplomasi trafiğini sıklaştıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu kapsamda Katar Emiri Sani ile bir görüşme gerçekleştirmişti. 

Söz konusu görüşme kapsamında Katar Emiri, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık bir yatırım yapacağını duyurmuştu. Ekonomide yaşanan dalgalanmalar kapsamında büyük bir önem taşıyan söz konusu yatırım ile ilgili imzalar atıldı. İşte detaylar,

TÜRKİYE İLE KATAR ARASINDA İMZALAR ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Katar Emiri Sani görüşmesi sonrasında alınan yatırım anlaşmasına dair imzalar atıldı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Katar Merkez Bankası arasında Doha’da düzenlenen törenle ikili Para Takası (Swap) Anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya ve Katar Merkez Bankası Başkanı Abdullah Bin Saud Al-Thani tarafından imzalandı.

Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen anlaşma töreni sonrası ise ilk açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Katar ile Türkiye arasında imzalanan 15 milyar dolarlık yatırım anlaşmasına ilişkin olarak ” Katar Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapacak Türk ekonomisinin temelleri sağlamdır ve Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır” ifadelerini kullandı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA