Ekonomi

Türkiye İş Kurumu İstihdam Seferberliği Kapsamında Aktör Alımı Gerçekleştiriyor

Milli İstihdam Seferberliği kapsamında işe alımlar ve işsiz kalan insan sayısının azalmasıyla beraber istihdam için verilen bütün çabalar kendini gösteriyor. İŞKUR’da işsizlere iş bulmak adına çalışmalara hız verilirken 2018 Ocak ve Şubay ayı dönemi içerisinde 83 Bin 449 kişinin işe yerleştirildiği ifade edildi.

Söz konusu İŞKUR her sektörden yüzlerce ilan yayımlarken yayımlanan ilanlar arasında ilginç olan ilanların vatandaşların dikkatinden kaçmadığı görülüyor. Bu ilginç ilanlardan biri ise figüranlık alım ilanları. 750 figüran alımı için ilan veren firmaların 650 talebinin tamamlandığı ifade edilirken 300 figüran için alımın yapılacağı ilanların yayımlandığı belirtildi. Ayrıca bu ilanın yanı sıra ilgi çeken diğer ilanlar ise, aktör, manken, pastacı,pilates eğitmeni gibi pizzacı, reklamcı ve ses sanatçıcı olmakla beraber hamburgerci ve kebapçı alım ilanları göze çarpıyor.

Kısacası Aksaray’da alım yapılacak figüran alım ilanı için kişilere verilecek hizmetin servis ve yemek ücreti ile beraber 1.440 Türk Lirası maaş ödemesi yapılacağı ifade edildi. Eğitim şartı olarak ilkokul şartı aranırken söz konusu belirlenen maaşın AGİ (Asgari Geçim İndirimi) olmadan hesaplandığı duyuruldu.

Kamupersoneli.net I ANKARA