Ekonomi

Türkiye'nin Otomobili İçin Pil Çalışmaları Başladı

Türkiye’nin yerli otomobilini üretecek babayiğitler arasında yer alan Zorlu Holding, yerli otomobilin pilini geliştiriyor.

Türkiye’nin yerli otomobilini üretmek için yola çıkan Ortak Girişim Grubu, çalışmalara başladı. Yapılan tahminlere göre ilk prototipi 2019’da üretmeyi planlayan Ortak Girişim Grubu’nun 2021’de yerli otomobili satışa sunması planlanıyor. 

Pili İçin alışmalar Başladı

Türkiye’nin Otomobili Ortak Girişim Grubu’nda yer alan “Beş babayiğit”ten biri olan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, yerli otomobil üretimine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Türkiye’nin yerli otomobilin pili üzerine çalışmaların başladığını belirten Ahmet Nazif Zorlu, Bursa’da düzenlenen “Otomotiv Buluşmaları” organizasyona yurtiçi ve yurtdışında davetlilerin katıldığını ifade etti.

İstihdam Yapan En Büyük Grup

Zorlu, etkinlik süresince ikili iş görüşmelerinin yapıldığını dile getirdi. Ahmet Nazif Zorlu, yerli otomobil üretiminde göreve talip olduklarını belirterek; “Bu konsorsiyumda yer aldık. Biz, sanayiden gelen bir grubuz. Türkiye’de sanayide istihdam yapan en büyük gruplardan biriyiz. Sanayide 30 bin çalışanımız var. Yerli otomobilde güzel şeyler olacak. Buna herkesin inanması lazım. İnanmazsanız bir şey olmaz. Yola çıktık. ‘Ya Allah, Bismillah’ diyoruz. İnşallah sonunu da iyi neticelendiririz. Ülkemiz ve grubumuz adına hayırlısı olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

Gelecek Elektrikli ve Sürücüsüz Otomobillerde

Zorlu, otomotiv dünyasında geleceğin elektrikli ve sürücüsüz otomobillerde olduğunu vurgulayarak elektrikli araçların IT, pil ve motordan oluştuğunu belirtti. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu; “Vestel, Türkiye’de ilk 4.0’a geçecek kurumlardan biridir. 4.0’ın yazılımlarını da robotlarını da kendi içimizde yapıyoruz. Grubumuz bu hususta katkı sağlayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Pil konusunda çalışmalarımız var. Geçen hafta Zorlu Meta Nikel Kobalt Tesisi açılışını gerçekleştirdik. Kobalt ve sülfat rafinerisi kurduk ve bunların ham maddesi de Türkiye’de” açıklamasında bulundu.

Kamupersoneli.net – ANKARA