Ekonomi

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 1500 Personel Alımı Açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya gelen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci personel alımlarıyla alakalı olarak detayları paylaştı.

Demirci yaptığı açıklama içerisinde; Türkiye Taşkömürü Kurumu’na(TTK) en kısa sürede işçi alımının yapılacağını sözlerine ekledi.

Demirci ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 5 Haziran tarihinde Zonguldak’ta düzenlediği mitingde TTK’ya bu yıl bin, gelecek yıl da 500 olmak üzere toplam bin 500 işçi alımı açıklamasının bulunduğunu ifade ederek işçi alımlarıyla alakalı olarak çalışmaya en kısa zamanda başlayacaklarını aktardı.

Personel alımlarıyla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise Demirci şu ifadeleri kullandı;

“Bizlerde kendi taleplerimizi ilettik ve ayrıca Zonguldak’ın yöresel konumundan da bahsettik sayın bakanımıza.

Alınacak işçilerin Zonguldak, Bartın ve Karabük bölgelerinden olması gerektiğini ifade ettik. Sayın bakan da düşüncelerimizi sordu.

Biz de,’2006 ve 2009 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınan işçiler de bakanlar kurulu ile kararı vardır ve bu kurallar ile birlikte alınabiliyor şeklinde anlattık.

Sayın bakan da genel müdürümüzle istişare edip, milletvekillerimiz ile inşallah bu yönde adım atılacağını söyledi.

Sayın bakanımız gelecek günlerde Zonguldak’ta incelemelerde bulunacak ve genel müdürümüzden bir brifing alacaklar.

Büyük bir ihtimalle iş alımı startı bu ziyarette verilecektir. En kısa sürede işçi alımına başlanacaktır.

Sayın enerji bakanımız ve cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu sözü yerine getirecektir ve bundan en ufak bir şüphemiz yoktur.

Yeni alacak kardeşlerimizle beraber, Türkiye Taşkömürü Kurumunu ne kadar yukarıya getirebiliriz, zararı ne kadar düşünebiliriz, üretimimizi nasıl yukarılara taşıyabiliriz bunun hesaplarını yapıyoruz ve genel müdürümüz ile birlikte bunun çalışması içerisindeyiz” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. iyi o zaman kömürünüzüde sadece zonguldak bartın karabüklülere satarsınız bize somanın kömürü yeter Allahın dangalakları

  2. Sayin bakanımız işçi alımını Türkiye genelinden alınması taraftarıyiz çünkü birlik ve beraberlik Nerede kalıyor ozaman burada da Zonguldak'tan ve Bartın'da gelen arkadaşlarımız var ve biz onlara ayrımcılık yapmiyoruz…

  3. Zonguldak karabuk bartin bu cevrelerde is imkani yok denilecek kadar az sanayi bolgesi degil zaten pahalilik orani neredeyse ayni hep goc verdi bu 3 memleket birakinda yerlisi calissin kendi topraginda yasasin kazansin .

  4. Heryerde madenci kardeşlerimiz var bende ankarada madenciyim memleketimde iş istiyorum gurbetlik zor yaş sınırı olmasin

  5. Her memleketten alinirsa ozaman suriyelilerde gelir bas vurur nasil bi zihniyete sahipsin sen arkadaşım sadece zonguldak dogumlulari alinacak

  6. Evet bende katılıyorum yaş sınırı olmasın ve adamını bulan işe girsin gibi olmasın herkes hakkıyla alsın

  7. İşçi alımı gerçekleşecek ama ne zaman iş kura gidiyoruz birsey söylemiyorlar

  8. Acaba ne zmzn olucak bu alım ne kadardır bekliyoruz alim yok

  9. İkametgahi zonguldakta olanlardan alinsin benim görüşümce.bekliyoruz hala bİ açıklama yapan yok.