Ekonomi

Türkiye Yatırımlar Yapıp Büyümeye Devam Ediyor

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bütün dünyada ekonomik bir daralmanın olduğunu belirterek, “İddialı ülkeler bile, Avrupa Birliği bile gelecek dönem büyüme oranlarını yüzde 1,5-1,6 olarak belirliyorlar. Dolayısıyla dünya ticaretinde bir daralmanın olduğu bu dönemde Türkiye yatırımlar yapıyor, Türkiye büyüyor.” dedi. 


Bakan Özlü, Akçakoca ilçesinde düzenlenen Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bütün şehitleri rahmetle andığını bildirdi. 

Dün Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve diğer bakanların katılımıyla Yüksek Hızlı Tren Garı açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Özlü, “Devasa bir proje, büyük bir yatırım. Türkiye’yi hızlı tren ağlarıyla örüyoruz. Garın, günde 50 bin kişiye hizmet vermesi planlanıyor.” ifadesini kullandı. 

Özlü, 65. Hükumet’in icraatçı ve reformist olduğunu vurgulayarak, “Son iki yıla baktığımızda, ilk açılışı yapılan büyük proje Marmaray, devasa bir yatırımdır. Peşinden Osmangazi Köprüsü, en son Yavuz Sultan Selim Köprüsünü açtık. İnşallah 20 Aralık’ta da Avrasya Tünelini açacağız. Bunlar çok büyük, ulusal, dünya çapında projeler. Bunları tek tek açıyoruz.” diye konuştu. 

Bütün dünyada ekonomide bir daralmanın görüldüğüne işaret eden Özlü, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki dönem dünya ticaretinde bir daralma gözüküyor. İddialı ülkeler bile, Avrupa Birliği bile gelecek dönem büyüme oranlarını yüzde 1,5-1,6 olarak belirliyorlar. Dolayısıyla dünya ticaretinde bir daralmanın olduğu bu dönemde Türkiye yatırımlar yapıyor, Türkiye büyüyor.”

Konuşmaların ardından Bakan Özlü’nün yanı sıra AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici parkın temeli için birlikte butona bastı. 

Daha sonra ilçe merkezinde belediye tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Özlü, bir kıraathaneye girerek çay içti, vatandaşlarla sohbet etti.

KAMUPERSONELİ.NET – AA