Ekonomi

TUSAŞ Duyurdu! 1000 Mühendis Alımı Yapılacak

Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) tarafından düzenlenen SAHA EXPO 2018’e katılım sağlayan TUSAŞ Genel Müdürü Doç.Dr.Temel Kotil, DHA’ya gelecek yıl bin mühendis alacaklarının müjdesini verdi.

Alımlarla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise;

“Mühendislerimizi seçerken not ortalamaları 4 üzerinde 3 talep ediyoruz. Şuan bulunan projelerimiz tamamlandığı sğreçte 3 bin mühendisimiz açığa çıkacak ve 3 bin mühendisimizi yolcu uçağı projesine yönlendirereceğiz.” dedi.

Ayrıca geçen yıl öğrenci olarak görev yapanların arasından 500 kişiden yarısını işe aldıklarını ifade eden Doç. Dr. Temel Kotil açıklamasında;

“Kredi Yurtlar Kurumu’nda 50 kişilik bir kontenjan talep ettik. Bu şu anlama geliyor; Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Ankara’ya gelecek.

Bir gün çalışacak ve akşam da kurumda kalacak. İki günü bizde geçirecek. Biz ona para da vereceğiz. Öğrenciyken çalıştırmada geçen yıl 500 kişinin yarısını işe aldık

 Bu bin kişiye çıkıyor. Bin stajer olacak. Bize verilen savunma projeleri var. Bunları yaparken de belirli bir mühendis sayısına çıkmak gerekiyor. Şu an 2 bin 500 civarındayız” dedi.

Ayrıca gelecek yıl 1000 mühendis alımı yapacaklarını ifade ederek;

” Geçen yıl 450 kişi bu yıl 750 mühendis alıyoruz. Seneye inşallahn bin olur. Arka arkaya en çok işe alan şirket biziz bu konuda ödül de aldık.

Burada yetişen insan gücünü utmak için de buna uygun maaş vermek gerekiyor.” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA