Ekonomi

Ulusoy Ulaşım Hakkında İflas Kararı

Bilindiği gibi daha önce Ulusoy Ulaşım tarafından konkordato talebinde bulunulmuş ve 3 aylık geçici mühlet kararı verilmişti. Daha sonra ise Ulusoy Ulaşım Petrol Sanayi Ticaret Anonim Şirketi’nin iflasına karar verildi.

Konu ile ilgili olarak Sözcü’den Sevgim Begüm Yavuz’un haberine göre, Ulusoy’un avukatı yaz sezonunun görülmesi için kesin mühlet talep etti. Bunun yanı sıra mahkeme Ulusoy’un kesin mühlet talebini reddetti.

Ulusoy Ulaşım’ın avukatı Abidin Oğul konu hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Oğul açıklamalarında komiser heyeti raporunda konkordato yönünden rakamın doğru tespit edilemediğini belirtti. Konu hakkında Abidin Oğul açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Borca bataklık hesaplaması doğru değildir. Ayrıca markaların değerine ilişkin değerleme yapılmamıştır. Şirket iflas ettiği takdirde dosyada rehin alacaklıları dışında diğer alacaklılar mağdur olacaktır. Otobüs firmaları mevsime göre karlılık durumu değişen firmalardır. Özellikle kış aylarında genellikle zarar ederler. Kesin mehil verilmesini talep ediyoruz. Şirketin faaliyeti devam etmektedir”