Ekonomi

Üniversite tercihi yapacak adaylar dikkat! Bu bölümleri tercih edenlere 4 yıl boyunca 2334 TL burs verilecek!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği ve YÖK arasında imzalanan protokole göre, belirtilen bölümleri tercih edenlere 2 bin 334 TL burs verileceği ve daha sonra da istihdam olanağı sunulacağı açıklandı.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS sınavı ve sınav sonuç açıklanması sonrasında öğrenciler, YKS tercihlerini yapmak için hazırlandı. 2020 YKS tercih işlemleri 6 Ağustos tarihiden başlayacak 14 Ağustos 2020 23.59’da sona erecek. Tercih yapacak adaylar işlemlerini, ” https://ais.osym.gov.tr” üzerinden gerçekleştirecek.

BURS MİKTARLARI

Konuyla ilgili karar Yükseköğretim Kurulu ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği tarafından verildi. Öğrenciler, üniversite tercihlerinde Maden Mühendisliği, Cevher Hazırlama Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği bölümlerini tercih ettikleri durumda belirtilen koşulları sağlarlarsa:

İlk 50 bindeki öğrencilere: 2 bin 104 TL

50 bin – 65 bindeki öğrencilere: bin 52 TL

65 bin – 80 bindeki öğrencilere: 701 TL burs verilecek.

Üniversite tercihi yapacak adaylar dikkat! Bu bölümleri tercih edenlere 4 yıl boyunca 2334 TL burs verilecek!

YÖK BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan YÖK Başkanı Yekta Saraç, ifadesinde şunları kaydetti:

“İş birliğimiz neticesinde, üniversite sınavında ilk 50 bine giren ve ilk 5 tercihinde bu bölümlerden en az birini tercih eden ve yerleşen öğrencilere, aylık net asgari ücret tutarı kadar, 50 bin ile 65 bin arasında olanlara net asgari ücret tutarının yarısı kadar, 65 bin ile 80 bin arasında olanlara ise net asgari ücret tutarının üçte biri kadar İMİB tarafından karşılıksız burs verilecek. 2020-2021 eğitim öğretim döneminden itibaren verilmeye başlanacak burs miktarı, Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu’nun kararları doğrultusunda her yılın başında güncellenecek. Diğer kurum ve kuruluşlardan da burs alınması bu eğitim bursunun alınmasına engel teşkil etmeyecek”

PROJENİN AMAÇLARI

Projenin 3 temel amacının olduğunu ifade eden Saraç, “İmzalayacağımız bu protokolün üç temel amacı var; Başarılı öğrencilerin maden sektörüne çekilmesi ve öğrencilerin karşılıksız olarak ödüllendirilmesi, öğrencilerin uygulama becerilerinin geliştirilmesi için staj ve iş yeri eğitimi uygulamalarının artırılması, öğrencilere mezuniyetleri sonrasında istihdam sağlanması. Bu kapsamda beceri yetkinliği yüksek mezunlar iş dünyasına kazandırılacak, aynı zamanda da üniversitelerin ilgili sanayi ile iş birlikleri geliştirilebilecektir” dedi.