Ekonomi

Üretime başlanıyor! Türkiye'de bir ilk olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez çok önemli açıklamalarda bulunarak pilot tesiste lityum üretimini sağlamış olacaklarını belirterek Türkiye’de ilk defa lityum üretimine başlayacaklarını bu tesisten sonraki planın ise daha yüksek kapasiteli bir tesis hayata geçirmek olduğunu vurguladı.

Bunun yanı sıra Bakan Dönmez açıklamalarında çalışmaların devam ettiğini bugünden maliyetle alakalı çalışmayı söylemenin doğru olmayacağını belirterek ithal edilen ürüne göre daha ekonomik olacağını vurguladı.

DAHA EKONOMİK OLACAK 

Konu ile ilgili olarak Bakan Dönmez açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Pilot tesiste lityum üretimini sağlamış olacağız. Türkiye’de ilk defa lityum üretimine başlayacağız. Bu tesisten sonraki planımız daha yüksek kapasiteli bir tesis hayata geçirmek. Çalışmalar devam ediyor. Bugünden maliyetle alakalı çalışmayı söylemek doğru olmaz. Ama şunu söyleyebiliriz, ekonomiktir. İthal ettiğimiz ürüne göre daha ekonomik olacağını söyleyebiliriz.

“BİZ MASADAYIZ”

Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığımızda karbon arama faaliyetlerini yoğunlaştırdık. Şu anda 2 sondaj gemimiz var. Oruç Reis Sismik Araştırma Gemimiz, Doğu Akdeniz’deki programına devam edecek. Bizim, kimsenin malında gözümüz yok. Diyalog süreci devam ediyor. Navtex sürecinde, diplomasi sekteye uğramadı. Biz masadayız”