Ekonomi

Ürün Borsası Kuruluyor , Borsa Üzerinden Ürün Alım-Satımı Yapılacak

 Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Bütün ürünlerde ürün ihtisas borsası kuruyoruz. Artık farklı fiziki ortamlarda ürünler el değiştirmeyecek. Borsadan tıpkı kağıtlar alınıp satıldığı gibi ürünler de borsada alınıp satılacak. Bu da özellikle çiftçilerimizin emeğinin değerlendirilmesi noktasında çok önemli bir girişim.” dedi. 


Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında AK Parti Malatya İl Başkanlığınca düzenlenen programında partililerle bayramlaştı. 

Burada değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, İslam coğrafyasının her bir yerinde patlatılan hain bombalarda yaşamını yitirenlere ve terörle mücadele hayatını kaybeden şehitlere Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da ekonomiyi canlandırmaya çalıştıklarını belirten Tüfenkci, “İşte bayramdan önce 65. hükümet olarak bir bayram müjdesi açıkladık. Her kesime dokunan, her kesimin taleplerinin karşılığını bulan bir takım düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Bazılarını da gerçekleştirdik. Bu hem terörle mücadele ederken hem de bir yandan kalkınmayı, ekonomiyi unutmadığımızı göstermesi bakımından çok önemliydi.” diye konuştu.

Tüfenkci, süresinde Bağ-Kur primlerini ödeyen esnafa ve işverenlere yüzde 5 indirim yapılacağını anımsatarak, bu düzenlemenin bir milyon 600 bin esnafı ilgilendiren bir mesele olduğunu dile getirdi. Ayrıca şoförlerin de ÖTV desteğinden yararlanacağını ifade eden Tüfenkci, “Şoför esnafımız, gittiğimiz yerlerde bize ‘ÖTV desteği vadetmiştiniz bunu ne zaman çıkaracaksınız’ diye soruyordu. 64. hükümetin programında da vardı ama 65. hükümet döneminde Allah’a hamd olsun biz bu vaadimizi de gerçekleştirdik.” dedi. 

İş adamlarının yeşil pasaport taleplerine de değinen Tüfenkci, “En son Cumhurbaşkanımızla TOBB’daki genel kurula katıldığımızda orada TOBB Başkanımıza söz verdik. Beraber çalıştık. Allah’a hamd olsun belli ölçeklerdeki iş adamlarımızın tamamına da yeşil pasaportu vermiş olacağız. Bu da iş adamlarımız için önemli bir kazançtı.” ifadelerini kullandı.

“Ürün ihtisas borsası kuruyoruz”

Çiftçilerin ürettiği ürünlerin ticarileşmesi noktasında bazı sıkıntıları olduğunu dile getiren Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Bütün ürünlerde ürün ihtisas borsası kuruyoruz. Artık farklı fiziki ortamlarda ürünler el değiştirmeyecek. Borsadan tıpkı kağıtlar alınıp satıldığı gibi ürünler de borsada alınıp satılacak. Bu da özellikle çiftçilerimizin emeğinin değerlendirilmesi noktasında çok önemli bir girişim. İnşallah bunun sonuçlarını önümüzdeki dönem görmüş olacağız.”

Tüfenkci, iş adamlarının şirket kurulması ve kapatılması noktasında daha önce bazı sıkıntılar yaşadığını, yaptıkları çalışmalarla da şirket kurulumunu 2 güne indirdiklerini ve notere gitme şartını kaldırdıklarını vurguladı. Şirket kurulumunda bütün işlemlerin ticaret sicil müdürlüklerinde başlayıp biteceğini anlatan Tüfenkci, “Bununla ilgili düzenlemelerimizi yaptık. En önemlisi de 1,5 yıla kadar olan şirket tavsiyelerini 6 ayla sınırlı tuttuk.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığında tek pencere sistemini hayata geçirdiklerini kaydeden Tüfenkci, milletin hizmetinde olmaya devam edeceklerini vurguladı. 

Bayramlaşma programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Dışişleri Komisyon Başkanı Taha Özhan, AK Parti Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer katıldı.

Kamupersoneli.net  | Ankara