Ekonomi

Vakıf Katılım ve Vakıf Emeklilik BES'te iş birliği yapacak

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) için yeni bir adım atıldı ve Vakıf Katılım ile Vakıf Emeklilik güçlerini birleştirdi.

Vakıf Katılım-Vakıf Emeklilik ortak açıklamasına göre, faizsiz bankacılık müşterilerinin her türlü finansal ihtiyacını karşılamak üzere ürün portföyünü geliştirmek için çalışmalara başlayan Vakıf Katılım, faizsiz bireysel emeklilik hizmeti için sektörde ilk faizsiz fonları kuran ve faize duyarlı müşterilerin sisteme girmesine öncülük eden Vakıf Emeklilik ile anlaştı.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş ve Vakıf Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür Obalı’nın imza attığı acentelik anlaşmasının ardından üç farklı faizsiz bireysel emeklilik paketi Vakıf Katılım müşterilerinin hizmetine sunuldu.

Başlangıç katkı payı gerektirmeyen Vakıf Katılım Ritmik Emeklilik Planından yararlananlar aylık 75 TL’den başlayan ödemelerle, Akustik Emeklilik Planından yararlananlar ise aylık 150 TL’den başlayan ödemelerle geleceğine yatırım yapıyor. Armonik Emeklilik Planına dahil olmak isteyenlerin de 25 bin TL başlangıç katkı payına ek olarak aylık asgari 150 TL katkı payı ödemesi gerekiyor. Vakıf Katılım emeklilik planlarında ödemeler aylık, 3 aylık, 6 aylık ya da yıllık periyotlarda yapılabiliyor. Ayrıca peşin giriş aidatı alınmıyor.

-“Müşterilerimiz faizsiz BES’ten yararlanarak geleceklerine yatırım yapabilecek”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, şunları kaydetti:

“Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla kapılarımızı açtıktan sonra hem şubeleşme hem de müşterilerimize sunacağımız faizsiz bankacılık ürünlerini çeşitlendirme konusunda hızlı bir çalışma dönemine girdik. Bu kapsamda Vakıf Emeklilik ile önemli bir iş birliğine imza attık.

Vakıf Katılım müşterileri yüzde 25 devlet katkısı avantajı sunan faizsiz BES’ten yararlanarak geleceklerine yatırım yapabilecek. Önümüzdeki dönemde yeni faizsiz bankacılık ürünlerini müşterilerimizin hizmetine sunacağız.”

Vakıf Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür Obalı da geçen yılın başında Türkiye’deki faize duyarlı kesimi ve reasürans piyasasını Hayat Ürünleri özelinde Tekafül ile tanıştırdıklarını hatırlatarak, katılım sigortacılığını hayat sigortacılığı branşında Türkiye pazarına getiren ilk ve lider şirket olduklarını dile getirdi. Obalı, şu ifadeleri kullandı:

“Sektördeki pazar payımız ve ürün çeşitliliğimiz artıyor. Şimdi de Vakıf Katılım ile yeni bir iş birliğine imza attık. Faizsiz BES ürünlerimizin satışını Vakıf Katılım ile gerçekleştireceğiz. Son verilere göre emeklilik sistemindeki faizsiz fonların büyüklüğü 2 milyar 581 milyon TL’ye ulaşmış durumda. Bu rakam sistemdeki tüm fonların yaklaşık yüzde 5,18’ini oluşturuyor. Sektördeki tahminler faizsiz fonların 2023 yılında toplam fon büyüklüğündeki payının yüzde 15 seviyelerine çıkacağı yönünde.”