Ekonomi

Vakıfbank Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisini Kullanıma Sundu!

VakıfBank’tan yapılan açıklamada ise ev sahibi olmak isteyenlere ve konut isteklerini erteleyenlere çözüm getirildiği belirtildi.

Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi hakkında açıklama yapan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih bu ifadeleri kullandı;

“Böylelikle satın alma kararlarının ertelenmemesini temin ediyoruz. VakıfBank Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi ile ev sahibi olmak isteyenler, ürün kapsamında iki farklı faiz uygulamasından yararlanabiliyor.

Kredi paketinin ilk alternatifinde, önce sabit sonrasında değişken faiz oranı uygulanırken; ikinci alternatifinde ise Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) değişim oranına Bankanın sözleşmede belirlenen marj oranını eklemesiyle belirlenecek olan ‘değişken faiz oranıyla’ kredi kullanılabilecek. Ayrıca geri ödeme döneminde güncel oranlardan sabit faizli konut kredisine dönüş yapılabilecek. Üründeki kredilerin faiz oranları, vadesi boyunca piyasa oranlarına göre yapılandırma yapılmaksızın 3, 6 ya da 12 ayda bir güncellenecek.

Güncelleme için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından referans kabul edilip ilam edilen TÜFE yıllık yüzde değişim oranı baz alınacak.

Müşteri tarafından seçilen periyoda göre faiz oranları otomatik olarak güncellenecek ve yeni ödeme planı, değişiklik gerçekleşmeden e-posta ile bildirilecek.

Erken ödeme yapılması durumunda ise ödenen tutar için ‘erken ödeme tazminatı’ alınmayacak.” dedi.

Vakıfbank Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisini Kullanıma Sundu!

VAKIFBANK ENFLASYONA ENDEKSLİ SARIPANJUR KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

VakıfBank Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi hakkında açıklanan özellikler şu şekildedir;

Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredisi kampanyasında değişken faiz uygulanacak olup kredi, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan en güncel TÜFE yıllık yüzde değişim oranına Banka marj oranı eklenerek hesaplanan faiz oranı ile kullandırılacaktır.

Faiz oranı değişim periyodu 3, 6 veya 12 ay seçilebilecektir.

Kredi faiziniz bulunulan aydan bir önceki ayda TÜİK tarafından açıklanan TÜFE (Tüketici Fiyatları Endeksi) yıllık yüzde değişim oranına Banka marj oranı eklenerek belirlenecek ve her değişim döneminde bu işlem tekrarlanacaktır.

Krediniz 120 aya kadar vadelendirilebilecektir.

Kredi taksitlerinizi sadece aylık eşit taksitli olarak ödeyebilirsiniz.

Kredi vadesi boyunca faiz oranınız, sözleşmede belirtilen azami faiz oranını aşmayacaktır.

Taksitin bir kısmının veya tamamının vadesinden önce ödenmesi halinde erken ödeme tazminatı alınmayacaktır.