Ekonomi

Varlık Fonu'nun 3 Ayrı Yerinde BES Fonu Kullanılacak

Varlık Fonu’nda üst düzey ekonomi yetkililerinin söylemleri BES Fonu’nun kullanılmayacağı yönündeydi. Ancak yetkililerin söylemlerinin tersine kanun gerekçesinin üç ayrı yerinde Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonlarının kullanılacağına işaret ediliyor. Fon’un kuruluş gerekçesinde Varlık Fonu’nun kamu kaynakları ve çeşitli fonlardan aktarmalarla oluşturulacağı daha sonra kendi kaynaklarını oluşturacağı ifade ediliyor.

BES’E AÇIK AÇIK İŞARET EDİLEN ULUSAL VARLIK FONU 

Haber Türk’ün aktardıklarına göre Bireysel Emeklilik Sistemine açık açık işaret edilen bir başka bölüm ulusal varlık fonlarının dünyadaki örnekleriyle varılan sonuçlardır. Söz konusu sonuca göre yurtdışında BES fonları ile birken miktar kaynak varlık fonu aracılığıyla ekonomiye kazandırılıyor. 

Kamusal fonlar ile BES fonları konsolide ediliyor. Böylece uzun vadeli yatırım stratejilerinde kullanıyor ve büyümeye katı sağlıyor.

HER YIL EKONOMİYE NE KADAR KATKI SAĞLANACAK?

Söz konusu fon’un 10 yılda milli geliri 1.5 puan artacağı hesaplanmış. Yani milli gelire 35 milyar TL’lik katkı sağlamak. BES Fonu katılımcı sayısı ise 6.7 milyon kişi olarak açıklandı. BES Fonu katılımcılarının fon tutarı ise 55,3 milyar TL ve Devlet katkısı 7.4 milyar TL olacaktır.

Kamupersoneli.net | ANKARA