Ekonomi

Vatandaşlara 6 Ay Geri Ödemesiz Yüzde 0,49 Faizle 10 Bin Lira Nakit Destek

Mart ayının başından bu yana ülkemizde etkisini gösteren corona virüsünden dolayı ekonomik olarak olumsuz etkilenen vatandaşlar için yeni destek paketleri devreye alınıyor. Bu bağlamda kamu bankaları aracılığı ile yüzde 0,49 faizle 6 ay geri ödemesiz 5 bin lira 7 bin 500 lira ve 10 bin lira olmak üzere kredi desteği veriliyor. Bu kredi paketine başvuru yapacak olan vatandaşların maaşlarının 5 bin lira altında olması gerekmektedir. 

Vakıfbank, Ziraat Bankası, Halkbank ve devlet kurumu statüsündeki katılım bankaları bu dönemde ödeme zorluğuna düşen müşterileri için erteleme ve ekstra nakit destekleri sunuyorlar. Buna göre Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından 5 bin lira, 7 bin 500 lira ve 10 bin lira gibi kredi desteği veriyorlar.

10 BİN LİRAYA KADAR KREDİ DESTEĞİ

Bankalar tarafından ticari firmaların kredileri 6 ay ödemesiz olarak yapılandırılabiliyor. Turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalar ise kredilerini 12 ay ödemesiz olarak yapılandırabiliyorlar. Bu bankalardan maaş ödemelerini yapanlar maaş verdikleri kişi sayısını azaltmama şartı ile 3 aylık maaş giderleri toplamında ek kredi talep edebiliyorlar.

Vatandaşlara 6 Ay Geri Ödemesiz Yüzde 0,49 Faizle 10 Bin Lira Nakit Destek

BAŞVURU DETAYLARI 

Devlet tarafından devreye alınan paketler kapsamında dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla da destek paketi alındı. Bireysel Temel İhtiyaç Kredisi kapsamında vatandaşlara Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası aracılığı ile üç ayrı tutar 5 bin lira, 7 bin 500 lira ve 10 bin lira kredi veriliyor. Vatandaşlar sadece bir tutar için başvuru yapabileceklerdir. Bu krediler 6 ay geri ödenmeyecek ve toplamda 36 ay vade olacak. Kredi için başvuru yapacak olan vatandaşların 5 bin liranın altında maaş alıyor olması gerekmektedir. Buna göre asgari ücretli çalışan vatandaşlar, emekli vatandaşlar ve serbest meslek sahipleri faydalanabilecektir. Kredi desteği için başvurular mobil şubelerden, şubelerden ve bankaların internet sitesinden yapılabilecektir. Ayrıca bu krediler için salgın nedeniyle şubelerde birikme olmaması için gerekli tedbirler alındı.