Ekonomi

Vatandaşlara erzak yardımı! İşte başvuru detayları

Büyükşehirlerde Belediyeler kamu kurumları aracılığı ile yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere erzak yardımı yapıyor. Devletin ekonomik tedbir kararları haricinde gerçekleştirilen bu yardımlar ile dar gelirli ailelerin mağduriyetinin önlenmesi amaçlanıyor. Hazırlanan erzak paketlerine salgın sürecinde önemli ihtiyaçlardan olan hijyen malzemeleri de yer alıyor.

Hangi illerde yardım yapılıyor?

Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Zonguldak

Vatandaşlara erzak yardımı! İşte başvuru detayları

İstanbul

İstanbul’daki dar gelirli aileler 112, 155 ve 156 numaralarını arayarak, erzak yardımına başvurabiliyorlar. Ayrıca vatandaşlar birlikte başaracağız” sitesi üzerinden de online başvuru gerçekleştirebiliyorlar.

Başvurusu onaylanan vatandaşlara, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından başlatılan “Vefa Hareketi” kapsamında her hafta 50 bin koli ulaştırılıyor.

Ankara 

Mansur Yavaş’ın talimatıyla İhtiyaç sahibi vatandaşların başvurularını iletmesi için “Dayanışma Platformu” oluşturuldu. Belediye tarafından maddi durumu iyi olan vatandaşlara seslenilerek vatandaşların bakkalların veresiye defterlerindeki borçları kapatmasına yönelik istekte bulundu.

İzmir

İzmir’de salgın sürecinde ekonomik sıkıntısı bulunan vatandaşları ihtiyaçları için “Biz İzmir” internet sitesi kuruldu. Vatandaşların talepleri ve yorumları çalışanlar tarafından yanıt buluyor.

Mersin

Mersin’de mağduriyetlerin giderilmesi adına pek çok proje yapılıyor. Günde 3500 haneye sıcak yemek ulaştırılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından 120 bin gıda paketi dağıtılacağı da bildirildi. Vatandaşlar yardım başvurularını Mersin Büyükşehir Belediyesinin resmi web sitesinden gerçekleştirebilecekler.

Gaziantep

Gaziantep’te 21 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımı yapılacak. Gaziantep Belediyesinin resmi web sitesi ve 0 (342) 211 12 00 numaralı hattından başvurular gerçekleştirilebilecek.

Diyarbakır

Diyarbakır’da Covid-19 salgını nedeniyle işini ve gelirini kaybeden 10 bin aileye erzak ve hijyen kolisi yardımı yapılacak. Yardım almak isteyen vatandaşlar belediyenin resmi internet sitesi üzerinden ve 0(412) 280 20 00 numalı hattan başvurularını iletebilirler.

Kocaeli

Kocaeli’de geçimini sağlayamayan zor durumdaki vatandaşlara, 50 bin adet gıda, 15 bin adet hijyen kolisi yardımında bulunulacak. Vatandaşlar yardımlara belediyenin resmi sitesi üzerinde bulunan sosyal destek paketi başvuru formunu doldurarak başvuru yapabilirler.

2 Yorum

  1. Mugla akkaya dırgeme köyünde yaşıyoruz. Is yok calısılmıyor ihtiyacımız var lutfen bizi yardım edin bize de ulastırın saygılar sunuyorum efendim.