Ekonomi

Vergi Borcu Taksitlendirme Sürelerinde Kolaylık Sağlanacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’nin hisselerinin devri için Grand Ankara Hotel’de düzenlenen törene katıldı. Törenin ardından Maliye Bakanı Naci Ağbal gazetecilerin sorularını yanıtladı. Burada çeşitli açıklamalarda bulunan Bakan Ağbal vergi borcu taksitlendirmeye ilişkin şu ifadeleri kullandı;

TAKSİTLENDİRME SÜRELERİNDE KOLAYLIK SAĞLANACAK”

“Bakanlar Kurulunun belirleyeceği esas ve usuller dahilinde iyi niyetli olarak yükümlülüklerini yerine getiren bir mükellef, vergi borcunu ödeme noktasında gerçekten zor durumda olduğunu, gerek finansal tablolarıyla, gerek geçmişe dönük kayıtlarıyla ortaya koyuyorsa biz bu durumda mükellefimize yardımcı olmak için tecil müessesinde kolaylık getiriyoruz. Öncelikle taksitlendirme süresini 36 aydan 60 aya kadar erteleyebilme imkanı getiriyoruz.” 

BAKANLAR KURULUNDA BELİRLENECEK

 “Gerçekten zor durumda olan mükellef bakımından tecil faizi oranını yüzde 12’den daha düşük oranda uygulama noktasında da Bakanlar Kurulundan yetki alıyoruz. Burada da yine düşük oranlı tecil uygulamasından yararlanacak mükelleflerin kimler olacağı, hangi zorluk derecelerinde faiz oranının ne olacağı konusunu da Bakanlar Kurulunda belirleme yetkisi alıyoruz. Oranları Bakanlar Kurulunda belirleyeceğiz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA