Ekonomi

Vergi Borcu Yapılandırılmasına Tanınan Süre Uzatıldı Mı?

Meclis Genel Kurulu’nda yer alan düzenlemelere göre torba yasa kapsamında vergi bocuyla alakalı olan ödeme sürelerinin uzatılıp uzatılmadığı konusu gündeme taşındı. Peki son detaylar neler?

Torba yasa kapsamı içerisinde yer alan düzenlemelerin göre geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşüldüğü biliniyordu. Buna göre; vergi borcu yapılandırması olmasına rağmen verilen ödeme süresinin içerisinde ödemelerini yapmayanların durumu da göz önüne alındı. 6736 yapılandırma ödemelerinin yeniden düzenlenmesiyle alaklı olarak TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerden olumlu bir sonuç çıktı ve yapılandırmaların uzatılmasına yönelik olarak 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Tasarısının kabul edildiği belirlendi. Böylece vatandaşların, “Yapılandırma uzatıldı mı?” sorularına net bir cevap verilmiş oldu.

İşte herkesin yararlanabileceği 6736 yapılandırma ödemeleriyla alakalı olan tüm detaylar:

YAPILANDIRMA ÖDEMELERİNDE DÜZENLEME

6736 yapılandırma ödemeleriyle alakalı olan konularda yapılan düzenlemenin ardından 2017 Ocak ayında yapılması gereken ödemelerini gerçekleştirmeyenlere ek süre verildiği belirlendi. Böylece taksitlerin ödeme süreleri, taksit ödeme sürelerinin bitim tarihinden itibaren 4’er ay erteleneceği açıklandı.

TEK SEFERDE ÖDEME YAPABİLENLERE İNDİRİM

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen son düzenleme ile peşin ya da taksitli seçeneklerinin tercih edebilecek vatandaşlara, eğer ödemelerinin tamamını ilk taksit ödeme yapılma süresinde gerçekleştirmeleri halinde indirim uygulanacağı belirlendi.

Öte yandan bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce peşin ödeme seçeneğini tercih eden, ancak yapılandırılan tutarın tamamını kanun hükümlerine göre indirim uygulamaksızın ödeyenler 31 Aralık 2017 tarihine kadar yazılı talep etmeleri durumunda fazla ödenen tutarlarla ilgili iadelerini alabilecekleri öğrenildi.

Kamupersoneli.net | ANKARA