Ekonomi

Vergi, Prim Borcu Olanlar Dikkat! Başvuru Yapmak İçin Son Gün

Hatırlanacağı üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi ve prim borçlarına yönelik yapılandırma kampanyası başlatmıştı. Uzun bir süredir devam eden bu yapılandırma kampanyası için ise süreç 27 Ağustos tarihinde sona erecek. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen borç yapılandırma için başvuruda bulunacak vatandaşların dikkat etmeleri gereken hususları aşağıda aktarıyoruz. 

VERGİ PRİM BORCU YAPILANDIRMASI İÇİN SON GÜN

Maliye ve Hazine Bakanlığı’nca başlatılan vergi ve prim borcu yapılandırma işlemleri 31 Mart 2018 ve öncesi döneme ait borçlar için uygulanabiliyor. Bu dönemden önce bulunan vergi borcu, trafik, otoyol ve köprülerden ihlalli geçiş, askerlik, seçim, nüfus gibi cezalar ve öğrenim kredileri gibi borçlar bu kampanyan ile yeniden yapılandırılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen yapılandırma işlemleri ise iki şekilde yapılabiliyor. 

Bu yöntemlerden birincisi elektronik olarak yapılandırmak. Borcu bulunan ve yapılandırmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden ya da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi internet sayfası üzerinden yapılandırma işlemlerini elektronik olarak yapabiliyorlar. Borcu olan vatandaşlar için sunulan diğer bir yapılandırma yöntemi ise bizzat başvuru yapmak. Vatandaşlar 27 Ağustos (23.59’a kadar) günü içerisinde Gelir İdaresi Başkanlıklarının ilgili birimlerine başvuruda bulunarak yapılandırma işlemlerini halledebilirler. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın ortak yürüttüğü borç yapılandırma kampanyası ile borcu olan vatandaşlara vergi ve prim borçlarında ciddi indirimler yapılıyor. Peşin ödemelerde daha çok indirim yapılırken 18 aya varan taksit imkanı sunuluyor. 

Kamupersoneli.net – ANKARA