Ekonomi

Vergi Zammı Maaşları Ne Kadar Etkileyecek?

İşyeri ile brüt maaş üzerinden anlaşan çalışanlar, vergi zammından etkilenecek. 2018 Ocak ayından itibaren brüt olarak 5 Bin TL maaş alan çalışanın maaşından, 1 yılda 630 TL azalacak.

Dünya Gazetesi’nden Özlem Ermiş Beyhan’nın haberine  göre; hükümetin TBMM’ye sunduğu kanun tasarısı neticesinde üçüncü dilimde yer alan oran, yüzde 30 olarak yükseliyor. Yüzde 30’a çıkan bu oran, brüt maaş alanların gelirini de etkileyecek. 

5 BİN TL MAAŞ ALANLARIN YILLIK MAAŞI 630 TL AZALACAK

Sosyal güvenlik uzmanı Dr. Saadettin Orhan’ın DÜNYA okurları için yaptığı hesaplamaya göre ocak ayında net 5 bin TL alanların yıllık maaşı toplam 630 TL azalacak. Ocak ayı maaşı 10 bin TL olan bir çalışanın yıllık gelirindeki düşüş ise 2 bin 160 TL’yi bulacak.

DR SAADETTİN ORHAN DÜZENLEMEYİ DEĞERLENDİRDİ

Vergi artışının maaşlara etkisine ilişkin Dr. Saadettin Orhan: “İş sözleşmesini net ücret üzerinden yapmış olan çalışanlar, vergi oranı artışından etkilenmeyecek, vergi artışı işverenin üzerinde kalacak. Brüt ücret üzerinden sözleşme yapan çalışanlar vergi oranı artışından ücret seviyesine bağlı olarak etkilenecek. Yaklaşık 2.700 TL ve altında brüt ücret alan çalışanlar vergi oranı artışından etkilenmeyecek, bu rakamın üzerinde ücret alanlar, ücretin tutarına bağlı olarak artıştan etkilenecek.” ifadelerini kullandı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA