Ekonomi

VolksWagen'den Flaş Karar: Türkiye'de Fabrika Kararını Erteledi

Almanya’nın önde gelen günlük ekonomi gazetelerinden Handelsblatt, otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’da kurmayı planladığı fabrika yatırımını ertelediği iddia edildi. 

Konu ile ilgili olarak VW tarafından e-posta açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada otomobil üreticisinin durumu yakından izlediğini ve gelişmeleri endişeyle takip ettiği belirtildi.

Ayrıca Doğuş Oto hisseleri haberin ardından ilk işlemlerde yüzde 6’dan fazla değer kaybetti.

TAYSAD BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

TAYSAD Başkanı Alper Kanca bu konu hakkında açıklamalarda bulundu. Kanca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Erteleme kararına yönelik bir bilgim yok ancak bu anlaşılabilir bir durum. Çünkü Alman kamuoyu Türkiye’ye yönelik konularda çok hassas, hatta bence gereğinden fazla. Dernek olarak bizim de bu yatırım sırasındaki çalışmalarımız hep bu yöndeydi, yani Alman kamuoyundaki Türkiye’ye yönelik gereksiz ve bazen de olumsuz hassasiyeti elimizdeki bilgilerle ve yaptığımız temaslarla etkilemeye değiştirmeye çalıştık. VW’nin bu günlerde yatırımını resmen açıklaması pek akıllıca olmazdı. Alman, İngiliz, ABD basınında şu anda savaş içinde olan bir ülke imajı yaratılmaya çalışılıyor. Böyle bir durumda zaten son birkaç senedir ciddi kamuoyu sorunu yaşamış bir şirketin risk alması anormal olurdu. Ertelemeleri kendi kamuoyları açısından normal”